Vezi 2 fire de răspunsuri
    • CARMEN
      28 martie 2023
      2 urează frunze verzi

      Trandafiri afectati de fainare

      Buna ziua

      Am remarcat cativa trandafiri mici de ghiveci afectati partial de fainare. Ei au fost plantati la exterior anul trecut la inceputul lunii noiembrie. Pe timpul iernii au fost acoperiti. Asa arata dupa ce am indepartat folia de protectie la inceputul lunii martie si am taiat portiunile cele mai albicioase.
      Am pulverizat pana acum de 2 ori Thiovit Jet si o data Champ la interval de aproximativ 7-10 zile. Cele 2 tratamente le aveam deja desfacute din toamna anului trecut cand am facut o aplicare cu fiecare din ele. Mi s-a parut prea devreme in martie sa incep cu Topas, mai ales ca la trandafirii mari nu am observat deocamdata nici un semn.
      Totusi inca mai sunt unele frunze mai albicioase spre varf si altele usor rulate spre interior semn ca tot nu este in regula. Nu pot taia toate frunzele.
      Sa continui cu Thiovit Jet si Champ alternativ sau sa schimb cu altceva?
      Va multumesc

      # 158509

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 martie 2023

      Buna ziua. Daca simptomele de fainare sunt prezente doar pe un numar limitat de frunze, se recomanda indepartarea frunzelor respective (acestea nu isi vor reveni in totalitate in urma aplicarii tratamentelor). Ulterior, avand in vedere tratamentele deja efectuate, se recomanda aplicarea unui ingrasamant special formulat pentru plante sensibile la fainare, care sa ajute la regenerarea acestora si la depasirea perioadei de stres: Spray Organic Plante Sensibile la Fainare, 500 ml. Se aplica direct prin pulverizare pe frunze, conform recomandarilor de pe eticheta (prezente si in pagina produsului).
      In plus, este indicat sa monitorizati evolutia trandafirilor, o perioada, iar in cazul in care mai apar simptomele acestei afectiuni, puteti efectua un tratament si cu fungicidul Topas 100 EC, 3 ml, in doza de 3 ml/6 L apa, dupa indepartarea in prealabil a frunzelor afectate.
      Totodata, pe parcursul perioadei de vegetatie, puteti opta si pentru administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele trandafirilor, precum: Ingrasamant Trandafiri Rosenzauber, 350 ml sau Trandafiri NT, 250 ml, conform recomandarilor de pe eticheta.
      Mai multe informatii despre trandafiri si ingrijirea acestora se regasesc in articolele noastre: Trandafiri, informatii si sfaturi de ingrijire; Tratamente, informatii, flori, trandafiri.

      # 158557
      0 urează frunze verzi
    • CARMEN
      28 martie 2023

      As avea o intrebare referitoare la produsul Spray Organic Plante Sensibile la Fainare, 500 ml
      Am folosit un spray de la aceeasi firma producatoare, Spray Organic pentru Plante de Interior. Ei bine, spray-ul nu pulveriza fin asa cum este recomandat ci stropea cu niste picaturi foarte mari. Fiind pentru plante de interior, am renuntat la pulverizare si am folosit o discheta demachianta imbibata cu solutia respectiva. La exterior e clar ca nu pot face asa ceva. Este corect sa pulverizeze asa grosier? Pot folosi asa? Sau mai bine schimb recipientul cu unul care pulverizeaza mai fin?

      # 158581
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        28 martie 2023

        Ingrasamantul poate fi pulverizat atat fin, cat si grosier pe plante, fiind important ca solutia sa fie distribuita uniform pe suprafata foliara (respectand intocmai recomandarile de pe eticheta). Asadar, puteti utiliza ingrasamantul direct din recipientul acestuia.

        # 158589
        1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

trandafiri-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafiri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi