Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Ioana
      25 septembrie 2017
      1 urează frunze verzi

      Trandafir japonez cu frunze ingalbenite

      Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Trandafirului meu i se ingalbenesc frunzele si a pierdut multi boboci. Nu am observat afide sau paienjeni. Multumesc

      # 63775

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 septembrie 2017

      Va rugam sa ne oferiti mai multe detalii despre acest trandafir: daca l-ati mutat recent, daca i se administreaza ingrasaminte, daca beneficiaza de suficienta lumina si orice informatii referitoare la conditiile acestuia de mediu. De asemenea, va rugam sa efectuati din nou cateva poze mai clare la frunzele cu probleme (asezati frunza in palma pentru a putea focaliza pe ea, altfel aceasta va iesi incetosata). Frunzele ingalbenite sunt localizate in anumite zone ale plantei? Verificati partea inferioara a frunzelor ingalbenite pentru a vedea daca este prezenta o panza fina. Va rugam sa mai efectuati o poza din lateral in care sa se vada planta in intregime si vasul acesteia. Planta este destul de mare si are nevoie de un vas pe masura. Asteptam raspunsul dumneavoastra.

      # 63780
      0 urează frunze verzi
    • Ioana
      1 octombrie 2017

      Trandafirul a stat in curte peste vara, de curand a fost mutat pe un hol luminos. Ca ingrasamant i-am pus sfere potrivit instructiunilor de pe cutie. Atasez o poza cu ghiveciul si frunze in detaliu. Intr-adevar cred ca au pe dosul frunzelor ceva puncte albe fff mici.

      # 63781
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      1 octombrie 2017

      Daca planta a fost recent mutata, acesta poate fi un motiv pentru care cad unii boboci si se ingalbenesc unele frunze. Din cauza micsorarii zilei, cantitatea de lumina este mai mica, la fel si temperatura, conditii ce conduc catre dereglari in cazul plantelor.
      Vasul plantei pare a fi potrivit ca marime, poate putin mic. In primavara, inainte de scoaterea plantei afara, ar fi indicat sa verificati radacinile, sa vedeti daca acestea au crescut atat de mult incat sa se incolaceasca dupa vas, caz in care este nevoie sa mutati planta intr-un ghiveci putin mai mare (nu cu mult mai mare).
      Ati procedat foarte bine prin asezarea plantei pe acel gratar din lemn, intr-un loc luminos.
      Din prima poza se observa prezenta unor acarieni. Cand acestia sunt prezenti, pe spatele frunzelor se observa o panza fina iar in acea panza se observa acarienii, de dimensiuni foarte mici. Impotriva acestora se poate aplica un acaricid precum Envidor (Envidor 240 SC, 15 ml), in doza de 4 ml la 10 litri apa (se poate face jumatate de doza, 2 ml la 5 litri apa).
      Pentru a ajuta planta sa depaseasca aceasta perioada de stres, se poate aplica foliar Amalgerol (Amalgerol, 100 ml) in doza de 5 ml la 1 litru apa. Acest ingrasamant se poate aplica si la celelalte plante de interior.

      # 63785
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafir chinezesc

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi