Vezi 4 fire de răspunsuri
  • Elena
   24 iunie 2020

   Trandafir japonez cu frunze albe

   Buna ziua, va rog sa ma indrumati in vederea salvarii unui trandafir japonez. Nu stiu de ce frunzele i se albesc pe fata, apoi se ingalbenesc si cad desi planta pare a fi sanatoasa pt ca-i dau frunze tot timpul. Voi atasa si fotografii.

   #63880

   4 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 iunie 2020

   Buna ziua, va rugam sa ne dati mai multe detalii despre planta din imaginile atasate. Unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval de timp realizati udarea? De asemenea, ati efectuat vreun tratament sau ati administrat ingrasamant de curand? Cand a inceput sa prezinte aceste simptome, se observa prezenta vreunui daunator pe planta?

  • Elena
   25 iunie 2020

   Buna ziua, planta este amplasata in curtea casei de aproximativ o saptamana, in prealabil a stat in balcon. Udarea se face atunci cand pamantul este uscat la aringere. Ca ingrasamant am folosit betisoare punand doar unul saptamana trecuta. Pe planta nu se observa daunatori. Aceste simptome le-am observat acum o luna si de cand este afara pare sa se fi agravat situatia.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   25 iunie 2020

   Buna ziua, simptomele pe care le prezinta trandafirul japonez nu par sa aiba o cauza patologica, ci mai degraba sunt specifice unei arsuri solare. In acest caz, este indicat sa eliminati frunzele afectate (deoarece nu isi vor mai reveni) si sa amplasati trandafirul intr-un spatiu ferit de razele puternice ale soarelui, dupa care, pentru a sprijini procesul de regenerare, puteti aplica un fertilizant precum Biplantol Vital (Biplantol Vital NT, 250 ml).
   De asemenea, ar fi indicat sa aplicati un tratament preventiv impotriva bolilor cu un fungicid precum Drago (Drago 76 WP, plic 20 g), prin pulverizare pe frunze, in doza de 2 g/1 litru de apa. Dupa 7-10 zile, puteti aplica preventiv impotiva daunatorilor, un tratament foliar cu insecticidul Mospilan (Mospilan 20 SG, 3 g), 3 g/10 L apa.

  • Elena
   25 iunie 2020

   Va multumesc pt indrumare si voi urma pasii indicati.

Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Trandafir japonez cu frunze albe Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Trandafiri japonezi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec