• Acest subiect are 4 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 6 mai 2020 la 13:02 de Flo.
Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Flo
      3 mai 2020
      1 urează frunze verzi

      trandafir japonez – cristale asemanatoare cu zaharul

      Buna ziua. Am un trandafir japonez de multi ani. Se dezvolta permanent si ma bucura cu flori multe🤗. Il ud la max o saptamana si ii pun ocazional si ingrasamant pt trandafiri. Ii mai cad si frunze, care se ingalbenesc usor, si pe care i le rup de la codita pt ca imi place sa-l vad tot timpul verde. Eu zic ca e tare ingrijit🤗🌺. Dar azi am remarcat cu stupoare pe spatele unei frunze ingalbenite, la codita, niste cristale ca de zahar, care mi-au ramas pe deget cand am rupt frunzulita. Am luat la verificat tot copacul si am gasit genul asta de cristale pe f multe frunze, pe dosul lor. Frunzele par toate sanatoase. Oare ce poate sa fie?

      # 63850

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 mai 2020

      Buna ziua, intr-adevar, per ansamblu, acesta arata foarte bine. In mod normal, secretiile lipicioase de pe frunze, apar din cauza unor daunatori, afidele, si reprezinta dejectiile dulci lasate de acestea. Insa, nu sunt prezente sub forma de cristale. Daca nu ati sesizat prezenta daunatorilor, cel mai probabil aceste cristale au aparut ca o reactie a plantei la un anumit factor de mediu/ingrijire. Avand in vedere ca acesta nu prezinta alte simptome, nu reprezinta motiv de ingrijorare.

      # 63853
      0 urează frunze verzi
    • Flo
      6 mai 2020

      Buna seara Ela
      Iti multumesc mult de raspuns.
      Da, in general arata f bine trandafirul. Il am de peste 15 ani si a crescut f frumos, dar incet. Ma rasplateste cu boboci permanent, chiar si iarna, poate de aceea ii pun si ingrasamant. Poate prea des… cam la 2-3 saptamani. Iarna asta i-am pus ingrasamant pt flori pt toamna. Am gasit de la firma Agro – cica sa ajute florile pe timp de iarna, cand luminozitatea e mai slaba si zilele mai scurte. Nu am vazut nici un fel de paraziti pe suprafata frunzelor, tulpina sau boboci. Dar o sa ma uit maine cu atentie, cu o lampa puternica, mai ales ca acum stiu ce caut. Si noi pierdem fire de par, deci m-am gandit ca e normal si plantei sa i se mai ingalbeneasca frunzele din cand in cand si sa-i cada. M-am ingrijorat numai cand am remarcat ca acele cristale ca de zahar in forma unei picaturi ovale perfecte la baza piciorusului prin care se ataseaza frunza pareau ca sufoca frunza, ca urmare se ingalbeneste usor si moare. Imi place sa-l vad verde si sanatos permanent si cum remarc o frunza bolnava o indepartez imediat. O sa fiu mai atenta in urmatoarea perioada si nu o sa-i mai pun nici ingrasamant, desi e plin de boboci. (in ultimele 2 luni i-am pus special pt trandafiri, tot de la Agro, 1 capacel diluat in 2 litri apa). Vara il ud cam la 3-4 zile cate 2 litri, iarna o data pe saptamana. Are un vas destul de mare si drenaj f bun. Dar poate am exagerat cu cantitatea de ingrasamant si apa, daca nu depistez musafiri. I-am pus niste bete de chibrite in pamant ca am auzit ca e o metoda impotriva daunatorilor( sper sa nu fie tratament ca cel care il iei dupa ureche, la farmacie) si am sa-i dau preventiv si cateva jeturi cu un spray de la perfect plant.
      Iti atasez poza cu produsele.
      Sper sa nu fie ceva rau
      Iti multumesc pt mesaj inca o data si daca crezi ca e ceva gresit in ritualul meu de intretinere si nu cer prea mult, iti multumesc anticipat daca ma corectezi.
      Sa auzim numai de bine

      # 63854
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 mai 2020

      Produsul din fotografia atasata are un spectru larg de combatere, daca il aplicati conform instructiunilor, nu trebuie sa afecteze planta. In ceea ce priveste ingrijirea, este foarte important ca, atunci cand efectuati un tratament/optati pentru un ingrasamant, sa respectati instructiunile de pe eticheta si de asemenea, sa controlati periodic planta, pentru a depista din timp eventualele simptome. Insa, din descrierea dumneavostra, ii acordati o atentie sporita, nu ar trebui sa aveti probleme cu acesta.

      # 63856
      0 urează frunze verzi
    • Flo
      6 mai 2020

      Ela, iti multumesc pentru efort si interes
      Apreciez timpul acordat.

      # 63857
      0 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafir chinezesc

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi