Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Dan
      28 iunie 2022
      1 urează frunze verzi

      Trandafir de camera (hibiscus)- frunze deformate

      Am un trandafir a carui frunze arata o ca exista o problema. Oare ce poate fi , un virus ? Am mai avut o planta asemanatoare si la ea reusisem dar nu mai retin cu ce timp sau combo de fungicide am reusit sa readuc frunza la normal. Atasez o frunza normala si frunza contorsionata a celui cu problema. Mersi

      # 132912

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 iunie 2022

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta in identificarea problemei, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta: cat de des o udati? Cand au debutat simptomele, mai exact? Ati efectuat tratamente cu o pompa necuratata corespunzator sau utilizata la aplicarea erbicidelor? Se observa si alte simptome pe planta (pete, orificii, depunderi)? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta (verificati cu atentie si partea inferioara a frunzelor)? Ati administrat ingrasaminte?
      De asemenea, va rugam sa atasati cateva fotografii si cu planta in ansamblu.

      # 132987
      0 urează frunze verzi
      • Dan
        30 iunie 2022

        Face parte din colectia mare de hibiscusi , se uda zilnic , a fost imediat dupa altoire , cred ca lastarul a fost in sine bolnav. nu am la alte plante pentru ca fac dezinfectarea sculelor . Am tinut planta de 2 ani si apoi am altoit un alt pui mai mic care repeta simptomele , simptomele sunt cam la o luna dupa ce altoirea s-a prins , si indiferent ca am aplicat fungicide clasice – Score , Topsin , Cidely , sau cuprice nu am reusit sa opresc manifestarea , deasemenea am aplicat si microelemente sub presupunerea ca ii lipseste B – bor , nu are daunatori , nici nu prea il cauta din cauza deformatiilor , fara fungi sau pete circulare , ingrasaminte profi Peters si anul asta am trecut pe Kristalon si sisteme mai complicate. Am sa incerc maine sa fac si o poza de ansamblu

        # 133072
        0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hibiscus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Hibiscus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi