Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Florin
      27 mai 2019
      2 urează frunze verzi

      trandafir cu tulpina ce se innegreste

      Buna ziua.
      Am nevoie de ajutorul dumneavoastra, va rog

      Am cumparat niste trandafiri sanatori si verzi la inceputul primaverii, pe care i am plantat in gradina. Cand i am luat, aveau cateva frunze sanatoase, iar tulpinile si radacinile erau in perfecta stare, verzi si santoase.

      Dupa cateva luni, nu stiu ce se intampla, dar unele tulpini se innegresc, devin moi si casante, ca un burete , daca apesi pe ele, sunt moi si se sfarama. Am facut poze cu o bucata de tulpina taiata si sectionata, pur si simplu nu mai au seva in ele.

      Precizez ca pamantul e putin nisipos, dreneaza bine apa, de udat , nu i am udat excesiv doar cu ploile din ultima perioada. Le am dat si ingrasamant, pareau ca le merge bine. I am stropit si cu fungicide (topsin, funguran) si insecticide ( Nisorun , mospilan). Sunt plantati in plin soare, au lumina suficienta.

      Totusi am senzatia ca ceva vine din pamant, de la radacina, dar e doar o parere, ce ziceri? De unde s ar putea trage acest comportament.

      Multumesc anticipat.

      Upload Errors:
      1. 20190518_131117.jpg: File is empty. Please upload something more substantial. This error could also be caused by uploads being disabled in your php.ini or by post_max_size being defined as smaller than upload_max_filesize in php.ini.
      # 72846

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 mai 2019

      Buna ziua, va rugam sa ne precizati daca ati achizitionat trandafirii dintr-un loc autorizat si daca erau porniti in vegetatie in momentul in care i-ati plantat (acest lucru este foarte important), deoarece, din descrierea dumneavostra reiese ca da, fiindca acestia aveau deja frunze.
      Ne puteti mentiona ce ingrasamant ati administrat si cand ati sesizat simptomele?
      De asemenea, este indicat sa indepartati putin pamantul de la radacina si sa verificati daca aceasta pare afectata. Multumim

      # 72847
      0 urează frunze verzi
    • Florin
      29 mai 2019

      Trandafirii i am achizitionat inbprimavara de la un magazin mare de bricolaj, in ghiveci. Cand i am cumparat, aveau frunze (si inca au si acum pe ramurile sanatoase) si dadeau semne ca sunt perfect sanatosi. Adevarul e ca au fost acoperiti cu ceara de protectie, care acum. De la caldura, a cazut. Dupa parerea mea, erau porniti in vegetatie deoarece frunzele si tuplinile erau destul de ferme, nu stiu daca acesta este intr adevar semnul ca erau porniti in vegetatie.
      Ca si ingrasamant, am folosit granulele pe care le recomandati si dumneavoastraz ingrasamant special pentru trandafiri de la Agroland parca. La plantare, le am pusnin groapa si ingrasamant natural…balegar.
      Simptomelenle am sesizat dupa aprox. 1 luna de la plantare si aprox . 3 sapt de la administrarea granulelor de ingrasamant.

      # 72848
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 mai 2019

      Multumim pentru detaliile furnizate. Daca aveau frunze inseamna ca erau porniti in vegetatie. Trebuie sa stiti ca, plantarea trebuie sa se faca cand acestia sunt in repaus, conteaza foarte mult provenienta lor, starea in care se afla si desigur cum si epoca in care s-a realizat plantarea. Ati mentionat ca i-ati aplicat atat ingrasamant pentru trandafiri cat si balegar.
      Cel mai probabil problemele se datoreaza faptului ca trandafirii nu erau in repaus si posibil ati administrat o cantitatea mai mare de ingrasamant (mai ales daca acestia nu au inradacinat suficient).
      Pe viitor este indicat sa aveti in vedere aceste aspecte.

      # 72849
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

trandafiri-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafiri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi