Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Miruna
      1 mai 2023
      3 urează frunze verzi

      Trandafir Chinezesc – frunze cu aspect ofilit

      Planta este un butas obținut din planta mama, butasul are o vârsta de aproximativ 8-9 ani. Planta a crescut normal, a înflorit și s-a dezvoltat fără probleme după transplantari și tăierile de regenerare. Planta se prezintă drept planta de apartament, fiind păstrată exclusiv in interior. In urma cu un an i a fost schimbat habitatul, in sensul ca a fost adus a intr o casa noua, cu toate acestea nu a existat niciun fel de șoc in timpul acomodării in noul spațiu. După ultima tăiere planta a vegetația normal, dar nu a înflorit, iar in ultimul timp foliajul este deformat, moale și mai nou, de câteva zile, lăsat. Specimenul se afla intr o încăpere semi-insorita, norma de udare fiind undeva la ~250 ml apa o data pe săptămâna, așa a fost udată încă de la început și pana in prezent. Ghiveciul in care este plantata pana de curând nu a prezentat găuri pentru dren, acestea au fost realizate cu câteva zile in urma… As dori sa știu părerea dumneavoastra, credeți ca planta a suferit de o inundare a rădăcinile iremediabilă? Sau lucrurile se pot îmbunătăți dacă norma de udare este întreruptă sau micșorată in următoarea perioada. Mulțumesc!

      # 162398

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 mai 2023

      Buna ziua. Aspectul „ofilit” al plantei poate fi determinat de udarea incorecta/ lipsa orificiilor pentru drenaj. Referitor la petele de pe frunze, acestea sunt similare cu cele provocate de o viroza, insa pentru un diagnostic exact, este necesara efectuarea unei analize de laborator. Impotriva virozelor nu exista tratament, in general, fiind indicata eliminarea plantei afectate pentru a evita raspandirea virusului si la plantele sanatoase. Totusi, daca doriti sa o pastrati, este indicat sa izolati planta afectata.
      Pe viitor, este important sa va asigurati ca ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj, iar udarea sa se realizeze moderat (folosind o cantitate suficienta de apa, astfel incat substratul sa fie saturat), lasand totodata substratul sa se usuce usor intre doua udari. Daca aerul in incapere este foarte uscat, planta se poate pulveriza periodic cu apa necalcaroasa. Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii se regasesc in articolul nostru: Trandafir chinezesc, informatii si sfaturi de ingrijire.
      Pentru a stimula inflorirea, se recomanda si administrarea unui ingrasamant special conceput pentru plante cu flori: Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.
      Cu toate acestea, avand in vedere starea plantei si cele mentionate mai sus, nu se poate preciza cu exactitate cum va evolua pe viitor.

      # 162806
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafir chinezesc

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi