Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Camelia
      10 septembrie 2022
      2 urează frunze verzi

      Trahycarpus fortunei cu frunze afectate

      Buna ziua! Am observat pe tulpina frunzelor de trahycarp ca unele din ele prezinta segmente maroniu si cumva seaca zona aceea. Varfurile “degetelor” frunzei sunt si ele uscate. Planta sta afara de toata vara, in plin soare, udare la 2 zile fiind extrem de cald in zona in care sta si pamantul se usuca foarte des. Umiditatea este crescuta fiind apa in jur. Este tratat la 3 saptamani cu ingrasamainte de la dvoastra atat foliar cat si pamantul. Ar putea fi un semn de daunatori sau de ingrijire necorespunzatoare? Multumesc!

      # 140862

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 septembrie 2022

      Buna ziua. Din informatiile oferite si imaginile atasate, cel mai probabil simptomele au fost determinate de un cumul de factori abiotici: temperatura ridicata, expunerea la radiatii solare puternice, udarea necorespunzatoare, posibil umiditatea ridicata si constanta a substratului, etc. In acest caz, se recomanda indepartarea frunzelor afectate, deoarece nu isi vor mai reveni, iar pentru a-l ajuta sa depaseasca perioada de stres, este recomandata administrarea a 2-3 tratamente cu un ingrasamant precum AMN Verde, 500 ml, prin udare la radacina, in doza de 50 ml/10 litri apa, la intervale de 2-3 saptamani. Totodata, trebuie mentionat faptul ca palmierii trebuie udati moderat, pamantul trebuie sa se usuce usor intre doua udari, evitand excesul de umiditate, iar ghiveciul sa prezinte orificii pentru drenaj. In plus, palmierii trebuie amplasati intr-un loc luminos, insa ferit de razele directe ale soarelui. In continuare, este indicata mentinerea plantei in conditii optime de mediu si de ingrijire, iar dupa finalizarea tratamentelor cu AMN Verde, 500 ml, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant special formulat pentru aceste specii, precum: Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru, prin udare la radacina conform indicatiilor de pe eticheta produsului.

      # 141045
      0 urează frunze verzi
    • Camelia
      9 ianuarie 2023

      Buna ziua! Avem acest trahycarp din primavara. Arata f bine cand l am achizitionat. L am tinut afara, in plin soare toata vara iar cand s a racit, l am bagat in subsolul casei. Inca din vara au inceput sa i se innegreasca frunzele, sa se usuce si sa fim nevoiti sa le taiem. Frunzele noi cresc mici. Am apelat la ajutorul dvoastra pentru a salva planta, sa l udam mai rar pt ca il udam zilnic stand in plin soare. I am administrat Anm Verde si Wuxal cf recomandarii insa in continuare i se usuca “degetele” frunzelor iar frunzele din mijloc nu se mai deschid. E la subsolul casei acum, udat la 3 sapt pt ca pare ca s a oprit din vegetatie, nu are extrem de multa lumina insa este in dreptul unei ferestre. Va rog sa ne ajutati cu recomandari in continuare.

      # 149125
      1 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        9 ianuarie 2023

        Buna ziua. Simptomele pe care le prezinta planta este posibil sa fie cauzate de unul sau mai multi factori de mediu si de ingrijire: udarea necorespunzatoare, temperatura excesiva din timpul sezonului cald, umiditate atmosferica scazuta, posibil o afectiune la nivelul radacinii (cauzata de umiditatea ridicata si constanta a substratului) etc. Totusi, doar pe baza fotografiilor nu se poate determina cu exactitate natura vatamarii. In acest caz, este indicata verificarea radacinii plantei, pentru a observa daca este afectata (putrezita, uscata etc) si inlocuirea substratului cu unul nou, proaspat (Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri). Acesta ofera un drenaj excelent si o distributie uniforma a apei (evitand in acelasi timp stagnarea acesteia). Ulterior, se recomanda efectuarea a 2 tratamente cu un fungicid biologic, precum: Dynamic, 100 g, aplicat prin udare, in doza de 10 g/10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Acesta, pe langa efectul de combatere a bolilor fungice, are efect de stimulare a dezvoltarii, respectiv de intarire a rezistentei plantelor.
        In plus, la 10-14 zile de la finalizarea tratamentelor cu fungicid, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml sau AMN Verde, 500 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta produsului. Totodata, se recomanda eliminarea frunzelor afectate (acestea nu isi vor mai reveni) si monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele mentionate se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

        # 149157
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi