Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Rodica
   25 iunie 2024
   6 urează frunze verzi

   Tomate, Rosii, tratament alternarioza

   Bună dimineața
   Am
   Alternarioza la tomate , îmi puteți spune vă rog frumos, ce tratament să aplic? Menționez ca am deja kupferol și ortiva top( dacă pot să le amestec și să adaug și cropmax) și încă o variantă să stropesc peste 10-12 zile. Mulțumesc f mult!

   # 235308

   4 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   26 iunie 2024

   Buna ziua. Daca plantele sunt afectate de alternarioza, se recomanda indepartarea tuturor partilor afectate si distrugerea acestora, apoi efectuarea unui tratament cu unul din fungicidele mentionate mai sus: Kupferol, 100 ml sau Ortiva Top, 10 ml, ori puteti alterna cele doua produse la interval de 7 zile intre ele, mai exact: daca primul tratament il efectuati cu Kupferol, 100 ml, al doilea tratament il puteti efectua cu Ortiva Top, 10 ml, la interval de 7 zile. Daca doriti sa efectuati un al treilea tratament, dupa alte 7 zile puteti utiliza un fungicid precum Cidely Top, 10 ml.
   In lunile calduroase, este indicat ca tratamentele sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, plantele se afla sub stres termic si nu raspund foarte bine la tratamentele aplicate.
   Pentru mai multe informatii despre tratamentele preventive din perioada de vegetatie puteti consulta urmatorul calendar de tratamente la tomate: Tomate - Program de tratamente.
   Pe parcursul perioadei de vegetatie, pentru a evita aparitia carentelor nutritive si pentru a asigura cresterea sanatoasa a tomatelor, este important sa fertilizati plantele utilizand ingrasaminte specifice: Manna Ingrasamant Tomate si Legume, 1 kg; Ingrasamant Calciu Wuxal Calciumdunger, 1 litru; Ingrasamant Tomate Bio Manna Tomatendünger, 1 litru, aplicate conform recomandarilor din descriere. Mai multe informatii despre fertilizarea echilibrata a legumelor se regasesc in articolul nostru: Plan Fertilizare Legume.

   # 235678
   0 urează frunze verzi
  • Rodica
   27 iunie 2024

   Mulțumesc f mult pt răspuns. Aș dori să-mi spuneți,vă rog frumos dacă aplic kupferol pot adăuga un insecticid(bactospein sau laser și un îngrășământ bionat plus,agriphite sau atonik? Mulțumesc mult!

   # 235795
   0 urează frunze verzi
   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    27 iunie 2024

    Atunci cand vreti sa aplicati in amestec anumite produse de protectia plantelor, este indicat sa cititi cu atentie eticheta acestora. De regula, sunt mentionate pe ambalaj substantele incompatibile in amestec (numele substantei active sau pH-ul acesteia). Pentru a stabili compatibilitatea, trebuie sa aveti in vedere ca inaintea utilizarii unui amestec de produse (fungicide, insecticide, ingrasaminte lichide) sa se efectueze un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa.
    Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala atat a produselor de protectia plantelor, cat si a ingrasamintelor sau reducerea la minimum a numarului de componente din amestec.

    # 235851
    0 urează frunze verzi
    • Rodica
     27 iunie 2024

     Vă mulțumesc f mult, nu am știut ca asa este indicat.Am rămas cu părerea greșită din diverse postări pe care le urmaresc( nefiind f familiarizata în acest sens. Am învățat încă ceva,de la profesioniști,încă odată mii de mulțumiri! Și pt știință din spatele cuvințelelor și pt empatie și amabilitate .

     # 235854
     1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
Caută
prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Laurocires
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
Monstera
magnolia-sfaturi-ingrijire
Magnolia
Codiaeum
buxus-sfaturi-ingrijire
Buxus
Albizia-sfaturi-ingrijire
Albizia
porumb-cultivare-ingrijire
Porumb
Stephanotis-floribunda-sfaturi-ingrijire
Stephanotis floribunda
chiparos-sfaturi-ingrijire
Chiparos
iedera-sfaturi-ingrijire
Iedera
capsun-cultivare-ingrijire
Capsun
Palmieri
Visin
Pachira
thuja-sfaturi-ingrijire
Tuia
nectarin-cultivare-ingrijire
Nectarin
busuioc-cultivare-ingrijire
Busuioc
Ficus
Bambus norocos

Discuție nouă despre

tomate-cultivare-ingrijire
Despre Tomate, Rosii
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 528 discuții despre Tomate, Rosii

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi