Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Maria
      6 iunie 2017
      0 urează frunze verzi

      Tomate cu pete pe frunzele de la baza

      O parte din tomate prezintă pete gălbui pe frunzele de la bază. Am rupt frunzele afectate, am stropit de 2 ori, o dată cu Antracol apoi Dithane, dar apar mereu pe alte frunze.Plantele nu au un verde intens, se vede că suferă. Sunt și plante care sunt sănătoase. Am cumpărat răsad din piață de la persoane diferite. Va atașez imagini, poate identificați boala si remediul. Va multumesc!

      # 71416

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 iunie 2017

      De multe ori rasadul sufera la plantarea in gradina, mai ales daca este cumparat la fir (cu radacina fara pamant). Astfel, apar frunze ingalbenite pe care pot sa apara diverse boli. Daca observati frunze ingalbenite, cu probleme (pete) cel mai recomandat ar fi sa le indepartati. Ati procedat bine prin aplicarea tratamentelor. In acest moment ar fi recomandat sa administrati plantelor niste ingrasaminte care sa le ajute la o mai buna prindere si crestere. Se poate aplica radicular Megasol (Megasol 15-30-15, 1 kg) prin apa de irigat (observ ca aveti sistem de udare prin picurare, se poate aplica prin acesta). Se administreaza 1 gram de ingrasamant la o planta (de exemplu, daca aveti 200 de plante, se dizolva 200 grame de ingrasamant si se baga prin sistemul de picurare, dupa ce s-a administrat o parte din apa). Daca aveti plante putine, se pot dizolva 20 grame ingrasamant in 10 litri de apa si se aplica la fiecare planta cate 100 ml solutie, dupa ce s-a irigat. Aceste fertilizari radiculare se pot administra saptamanal. Foliar se poate aplica Cropmax (Cropmax, 20 ml) in doza de 10 ml la 10 litri apa. Preventiv, la 10 zile de la aplicarea ultimului tratament cu fungicid, se poate aplica Melody Compact (Melody Compact 49 WG, 20 g) in doza de 20 grame la 10 litri apa.

      # 71418
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tomate-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tomate, Rosii

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi