Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mihaela
      18 septembrie 2022
      3 urează frunze verzi

      Tisa – simptome de uscare

      Buna ziua,

      Gard viu format din tisa problematici cei care sunt plantati intr-o zona unde soarele patrunde direct doar cateva ore vara la pranz. Se usuca de la varf spre baza. Uscarea este brusca sau lenta si incepe prin „stafidirea” varfurilor.
      Solul este argilos si ori este prea uscat si tare la suprata ori prea umed si malos atunci cand ploua mult si temperaturile sunt normale. Plantarea a fost facuta in Noiembrie anul trecut. In vara s au uscat 2 iar din saptembrie au inceput sa se usuce alti 3.
      Ingrasamat am folosit foliar dar si solid ( cantitate mica deoarece mi a fost frica sa nu se arda).
      Am indepartat zonele uscate -maronii si arata asa cum sunt in poza. Udarea se face prin picuratir 1 min/zi dar urmaresc fregvent sa nu fie prea ud sau prea uscat.
      Ce se poate face in cazul lor?
      Multumesc!

      # 141622

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      19 septembrie 2022

      Buna ziua. Deprecierea coniferelor poate avea la baza un complex de factori abiotici precum: conditiile de mediu neprielnice, conditii edafice nepotrivite, posibil udare necorespunzatoare, etc. Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. In acest moment, pentru ca ati eliminat partile afectate (uscate), se recomanda efectuarea unui tratament prin pulverizare foliara cu un fungicid pe baza de cupru, precum: Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/ 10 L apa conform recomandarilor de pe eticheta produsului. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe plante. In plus, se recomanda administrarea prin udare a unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii solului si sprijina dezvoltarea sistemului radicular, precum: AMN BonaVita, 500 ml, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 10-14 zile, conform recomandarilor de pe eticheta produsului. Totodata, avand in vedere perioada in care ne aflam, la interval de 7-10 zile de la administrarea ingrasamantului AMN BonaVita, 500 ml, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant cu continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg (prin imprastiere in jurul plantelor, in doza de 20 – 30 g/mp, urmat de incorporare si udare). De asemenea, avand in vedere aspectele mentionate, nu se poate preciza evolutia acestora pe viitor. In continuare, se recomanda respectarea conditiilor generale de ingrijire, detaliate in articolul nostru: Conifere, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 141740
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi