• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 10 mai 2022 la 21:18 de Teaca Andrei..
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Teaca Andrei.
      9 mai 2022
      5 urează frunze verzi

      Thuia cu vârfuri vestede

      Bună ziua!! Am 8 thuia smaragd în gradina și de aprox 2 sapt ramurile au devenit vestede. Menționez ca martie le am administrat 2 cure de antifungic, Champ 77, apoi insecticid la 3 sapt distanta, am infiltrat în sol la începutul lui aprilie fertilizanți granule și în urma cu 2 sapt am administrat ingrasaminat foliare fir fluid. Credeți că ar trebui sa dau și cu apariția având în vedere ca am găsit păianjeni pe ei. Mulțumesc.

      # 125775

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      10 mai 2022

      Buna ziua. Per ansamblu, tuile din imaginile atasate arata bine. Uscarea usoara de la baza coroanei si din interiorul acesteia este un fenomen normal la conifere, ce apare odata cu cresterea si indesirea coroanei si, implicit, limitarea patrunderii luminii. Pe baza detaliilor oferite si a fotografiilor atasate, poate fi vorba despre o usoara fitotoxicitate, in functie de intervalele de timp la care ati administrat substantele mentionate, dozajul folosit la fiecare dintre ele, volumul de solutie aplicat etc.).
      De moment, se recomanda evitarea aplicarii sau administrarii unor substante de uz fitosanitar (fungicide si insecticide). In ceea ce priveste paianjenii comuni, trebuie sa aveti in vedere faptul ca acestia nu sunt daunatori plantelor, ci folositori (se hranesc cu unele insecte daunatoare).
      Pentru stimularea depasirii perioadei de stres, se recomanda continuarea administrarii regulate a ingrasamantului Fir Fluid, 350 ml, pe durata intregii perioade de vegetatie, conform instructiunilor din descrierea produsului. Dupa finalizarea intervalului de actiune a ingrasamantului de tip granule administrat (inscris pe eticheta), se recomanda administrarea prin udare la radacina a unui ingrasamant cu efect de imbunatatire a calitatii solului si de stimulare a rezistentei plantelor la atacul daunatorilor/bolilor: AMN Nordalge, 500 ml, la intervale de 1-3 saptamani, conform instructiunilor din descrierea produsului.
      In continuare, se recomanda ingrijirea corespunzatoare a tuilor, conform celor descrise in articolele noastre: Conifere, informatii si sfaturi de ingrijire si Tuia, informatii si sfaturi de ingrijire. Udarea trebuie efectuata moderat, doar atunci cand este necesar, astfel incat solul sa fie lasat sa se usuce usor intre doua udari (tinandu-se cont de conditiile de mediu existente si cantitatea de precipitatii cazute).

      # 125870
      0 urează frunze verzi
      • Teaca Andrei.
        10 mai 2022

        Mulțumesc pentru răspuns!

        # 126088
        0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi