tepi rosii pe frunzele gardului viu

Acest subiect conține 5 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 17 mai 2017 la 6:18 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 5 Răspunsuri
 • #11473 Răspuns
  iancu paul

  Am un gard viu si au aparut pe frunze niste formatiuni pediculate .Ce boala este si cum se trateaza?
  Cu multumiri anticipate!

 • #11486 Răspuns
  Tom Botanistul

  De obicei, aceste formatiuni apar datorita unui acarian, ca Eriophyes tiliae. Totusi, in imaginile de mai sus galele sunt extrem de mari. Le puteti sectiona si posta o imagine cu ce se afla in interior?

 • #11515 Răspuns
  iancu paul

  Am sectionat aceste excrescente si am constatat ca in interior erau un fel de insecte mici vizibile cu ochiul liber care au inceput se migreze pe frunza suport asa cum se constata si-n fotografie

 • #11531 Răspuns
  Tom Botanistul

  Intr-adevar, nu este atacul unor acarieni. Sunt de fapt afide, denumirea exacta a acestora fiind Tetraneura ulmi. Nu sunt atat de daunatoare, exceptand aspectul estetic. De fapt, exista anumite persoane care cauta arbusti deja atacati, special pentru aspectul acestora.
  De asemenea, tratamentele cu insecticide sunt deseori ineficiente, avand in vedere ca afidele sunt protejate prin acele gale.

  • Acest răspuns a fost modificat acum 2 ani, 9 luni de către  Tom Botanistul.
 • #12605 Răspuns
  iancu paul

  Boala la nuc.Va trimit imagini cu frunze de nuc.Cu rugamintea de a preciza afectiunea respectiva si tratamentul ei.
  Multumesc anticipat!

 • #12730 Răspuns
  Tom Botanistul

  Nu este o boala. Este o insecta minatoare, o molie. Se pot efectua tratamente cu insecticide cum ar fi Karate Zeon (http://www.botanistii.ro/syngenta-karate-zeon-50-cs.html), 2 ml dizolvati in 10 litri de apa, Faster (http://www.botanistii.ro/alchimex-faster-10-ce.html), 2 ml dizolvati in 8 litri apa, sau Nurelle D (http://www.botanistii.ro/arysta-insecticid-agro-nurelle-d-100-ml.html), 10 ml dizolvati in 10 litri apa.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">