Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Andrei
      13 februarie 2023
      5 urează frunze verzi

      Tei batran, cu gaura la baza trunchiului (putregai)

      Am în fata casei un tei destul de gros în diametru are aproximativ 100 de ani și cam de 5 ani am observat ca la baza lui se formează o gaura care de la an la an avansează și în prezent a avansat de la baza lui cam 70 cm în sus ce as putea sai fac sai prelungesc viata sau sa stopez avansarea gauri pt ca în interiorul lui se face ca un burete

      Attachments:
      # 154217

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 februarie 2023

      Buna ziua. Intrucat putregaiul pare sa fi cuprins o portiune mare din trunchiul teiului, din motive de securitate se recomanda indepartarea exemplarului prin taiere (Lucrari de taiere la arbori si arbusti ornamentali). Avand in vedere stadiul actual al afectiunii, faptul ca putregaiul s-a raspandit mult in lemn, respectiv varsta arborelui, curatarea ranii si aplicarea unor tratamente ar fi ineficienta. Cel mai probabil boala va avansa in continuare indiferent de masurile luate.
      Daca totusi considerati ca stabilitatea arborelui nu este afectata si doriti sa il pastrati, puteti avea in vedere aplicarea unui stimulator de inradacinare, cu efect de reimprospatare a radacinilor si care contribuie in acelasi timp la imbunatatirea calitatii solului, precum AMN Nordalge, 500 ml (prin udare la radacina, conform instructiunilor din descrierea produsului). Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii de plante pot fi consultate in articolul urmator: Tei, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 154235
      0 urează frunze verzi
    • Andrei
      2 martie 2023

      Bună ziua am primit recomandarea pt problemele teiului meu sa I administrez soluția aceasta nordalge 500 ml îmi puteți spume varog cum ar trebui sa o administrez la cât timp și în ce cantitate de apa și mai exact în ce perioada a anului sa o administrez pt al ajuta

      Attachments:
      # 155823
      2 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        3 martie 2023

        Buna ziua. Conform recomandarilor producatorului, pentru imbunatatirea calitatii solului si sporirea absorbtiei elementelor nutritive la arborii ornamentali, AMN Nordalge, 500 ml se administreaza prin udare la radacina, in mod regulat, la fiecare 2 saptamani, in doza de 20 – 30 ml/10 L apa (la o udare administrandu-se o cantitate de solutie preparata egala cu cantitatea de apa utilizata la o udare normala). Avand in vedere faptul ca se apropie momentul pornirii in vegetatie, puteti incepe administrarea ingrasamantului cat mai curand.

        # 155834
        1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tei-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tei

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi