Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Stefan
      18 iunie 2020
      0 urează frunze verzi

      Stromanthe Triostar – frunze tinere care se usuca

      Ziua buna,

      O curiozitate am si eu: ce determina la o planta uscarea frunzelor noi, bobocilor? Ma refer inclusiv la cele care nici macar nu s-au deschis. In conditiile in care planta, per total, arata bine.

      Asta in urmatoarele conditii:

      – Apa: O am de cam o saptamana, nu am udat-o pentru ca avea suficienta apa (fara sa balteasca). Umidometrul spune acum ca e pe la 4/10, iar coco peat-ul se vede ca e ud chiar si la 1-2 cm adancime (e mai inchis la culoare). Oricum, udatul il voi face cu apa filtrata.
      – Lumina: Sta (fara sa-i schimb pozitia) cam la 1-1,5m de o fereastra pe S-E. Primeste cam 400-500FC cand e soare in prima parte a zilei si cam 200FC in partea a doua a zilei (Calathee cu vreo 20-30% mai putina lumina sunt super fericite)
      – Umiditate: 60% in medie (in perioada asta a variat de la 50% la 68%). Nu prea pornesc aerul conditionat, dar chiar si asa, e destul de departe si umiditatea scade la 48-50%.
      – Temperatura: 25-26 de grade
      – Sol: Cel in care a venit, majoritar coco peat.

      Alte obervatii:

      – Mie imi pare destul de aglomerata, dar nu stiu in ce masura e asta o problema pentru ea si nici nu stiu cum s-ar manifesta problema
      – Radacinile par ok (cel putin cele care ajung jos, pe fundul ghiveciului). Radacinile nu ies prin gauri, dar se vad terminatiile.
      – Nu gazduieste niciun locatar (bugs free)
      – Nu absolut toate frunzele noi se usuca (eu am gasit 1 care deocamdata e ok), iar vreo 2 deschise complet recent par ok.

      Ce sa fie? La vreo boala? Ciuperca? Altceva?

      Multumesc.

      # 69027

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 iunie 2020

      Buna ziua, cel mai probail simptomele au aparut in urma unui stres abiotic cauzat de mutarea plantei dintr-un loc in altul. In acest caz este indicat sa eliminati frunzele puternic afectate si sa aplicati un ingrasamant cu rol de regenerare precum precum Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml), aplicat prin udare in doza 2 ml/ 1 l apa. Dupa 10-14 zile, se poate reveni cu Biplantol Vital, de data asta aplicat foliar prin pulverizare, in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile foliare se pot repeta la aproximativ 14 zile in perioada de primavara-toamna.
      Preventiv, se poate avea in vedere aplicarea unui fungicid cu spectru larg de actiune, precum Amistar (Amistar, 10 ml), aplicat prin pulverizare in doza 10 ml/ 10 l apa. Se recomanda aplicarea a unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele.

      # 69032
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

plante-ornamentale-interior-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de interior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi