Buna ziua,
Am mai multe plante care au nevoie de ajutor și pentru că sunt la început cu plantele am nevoie de sfaturile dumneavoastră. Vă mulțumesc!🤗
1) Am o iasomie de madagascar care dupa ce am adus-o acasa au început să i se îngălbenească frunzele și să cadă. Și-a pierdut cam 1/3 din frunze. Atașat mai jos o poză.
2) Am un pui de ficus care nu crește de câteva luni și are frunzele mai ciudate, sigur are o problema dacă mă uit la frunze dar nu știu ce. Nu am văzut dăunători pe frunze. Atașat poză.
3) Mai am o peperomia pe care am cumpărat-o de la o doamnă și de când am primit-o avea câteva frunze cu niște bășici foarte mici, atașez mai jos poză. Nu am văzut nici un dăunător.
4) De două săptămâni a început să se îngălbenească frunzele la o maranta și au căzut toate, menționez ca s-a produs distrugerea foarte rapid. Atașez o poză, ce a rămas din ea. La aceasta planta am observat niște păduchi mici pe tulpină și frunze, foarte mici și am observat că sunt și mai mulți in sol, lasă o pânză fină de păianjen. Vreau să o salvez!
5) Mai am o întrebare referitoare la păianjenul de orhidee, pe care am pierdut-o. Frunzele nu aveam nici o pânză, dar treptat s-a uscat și când i-am scos substratul din ghiveci am văzut ca era plin de pânză fina, am căutat pe internet si am găsit ca era atacată de păianjenul roșu. Oare acest păianjen trece și la alte flori, cum pot să scap de el?
Vă mulțumesc pentru sfaturi și recomandări!
Daca planta nu prezinta simptome de afectiune sau atac de daunatori (pete delimitate, depuneri, excrescente, orificii, panze foarte fine sau altele), cel mai probabil depreciera a fost cauzata de unul sau mai multi factori de mediu si/sau de ingrijire: oscilatii de temperatura, udare necorespunzatoare, curenti de aer, scaderea intensitatii luminoase, lipsa fertilizarii, schimbarea conditiilor de mediu odata cu mutarea plantei etc. In acest caz, este importanta mentinerea plantei intr-un loc constant, cu conditii optime de vegetatie (Stephanotis floribunda (Iasomie de Madagascar) - informatii si sfaturi de ingrijire). Udarea se recomanda a fi efectuata moderat, in functie de conditiile de mediu existente si de umiditatea substratului. Este indicat sa incepeti administrarea unui ingrasamant care stimuleaza regenerarea plantelor si care mareste rezistenta acestora la factorii de stres, precum Vital NT, 250 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor de pe eticheta.
In primavara, puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru plante cu flori, precum: Wuxal Ingrasamant pentru Flori Blütenpracht, 1 litru, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.
Ficus
In cazul ficusului, cresterea poate fi incetinita din cauza unei lipse de nustrienti, insuficienta spatiului pentru dezvoltarea radacinilor sau a lipsei de lumina. Daca nu se observa daunatoti pe frunze (verifcati atat pe parte superioara, cat si pe partea ionferioara a frunzelor), puteti administra ingrasamantul Vital NT, 250 ml.
Din fotografiile atasate, formatiunile prezente pe frunze sunt asemanatoare unor edeme. Acestea apar in urma unui stres cauzat de diversi factori abiotici (udarea excesiva, drenajul slab, umiditatea ridicata din aer). Asigurati-va ca ghiveciul prezinta orificii de drenaj. De moment, este recomandat sa lasati substratul sa se usuce in profunzime si sa udati planta moderat, tinand cont de nevoile specifice ale acesteia (Peperomia - informatii si sfaturi de ingrijire).
Maranta
In cazul marantei, deprecierea plantei pare sa fie cauzata de umiditatea crescuta a substratului. In ghiveci se poate observa prezenta mucegaiului, aparitia acestuia fiind favorizata de umiditatea excesiva din substrat. Udarea excesiva/umiditatea persistenta in substrat poate duce la putrezirea radacinilor. Pe viitor, se recomanda udarea moderata a plantei, lasand substratul sa se usuce intre doua udari si eliminarea apei din farfurioara. Avand in vedere starea plantei, nu se poate preciza daca isi va mai reveni. Pe viitor, pentru mai multe sfaturi si informatii despre ingrijire consultati articolul nostru: Maranta, informatii si sfaturi de ingrijire.
Orhidee
Este dificil de identificat cu exacticitate daunatorul fara fotografii. Pe viitor, pentru a preintampina astfel de probleme, se recomanda consultarea sfaturilor specialistiilor inca la primele semne de infestare.
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.
✕
Filtrează
Alfabetic
Sortare
Discuție nouă
Despre Stephanotis floribunda
Întreabă-mă orice, de la sfaturi simple de udare și fertilizare până la soluții pentru combaterea dăunătorilor. 🌱🐞
Citește și participă la discuții despre Stephanotis floribunda