Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cristina
      23 martie 2023
      4 urează frunze verzi

      Spathiphyllum cu frunze ingalbenite si musculite negre

      Buna ziua, am un spathiphyllum care s a ingalbenit si care s a umplut de niste insecte ca niste musculite betive. Din pacate s au intins si la restul plantelor pe care la mai am la birou, anturium, orhidee si cyclamen. Cum as putea sa scap de ele? Exista vreun spray pt astfel de daunatori, mentionez ca am putine ghivece m ar interesa o soltutie care sa nu necesite prea multi litri de apa, eventual un spray sau ceva asemanator. Multumesc

      # 157950

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 martie 2023

      Buna ziua. Musculitele negre surprinse in fotografii par a fi fungus gnats. Acestea infesteaza cu precadere solul, dar si substratul din ghivece si containere etc., hranindu-se preponderent cu materie organica in descompunere. Intrucat dezvoltarea lor este favorizata si de umiditate ridicata si persistenta acesteia in substrat, o prima masura ce se poate aplica este este aceea de a acorda atentie frecventei udarii, lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari, respectand totusi cerintele fata de umiditate ale fiecarei specii. Intrucat aceste insecte se gasesesc de regula in stratul superficial al substratului, este indicata inlocuirea primilor centimetrii de substrat cu unul nou, proaspat (puteti avea in vedere un substrat special, precum Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri). In cazul in care gradul de infestare este ridicat, se recomanda efectuarea unui tratament cu un insecticid cu spectru larg de combatere, precum Mavrik 2 F, 5 ml (in doza 5 ml/ 10 l apa – se aplica prin pulverizare foliara si pe substrat, conform recomandarilor de pe eticheta).
      Ulterior, intrucat procesul de reducere a populatiei musculitelor negre poate fi de lunga durata, pentru a captura exemplarele ramase (si pentru a tine populatia sub control, ca sa nu mai reprezinte un factor de disconfort), este indicata utilizarea cu regularitate a unor capcane precum: Butterfly Guard, set 10 bucati. Insectele sunt atrase de culoarea capcanei si raman lipite pe adezivul special.
      De asemenea, la 7-10 zile de la incheierea tratamentului cu Mavrik 2 F, 5 ml , pentru a spori rezistenta plantelor la atacul agentilor fitopatogeni, este indicata aplicarea regulata a unui ingrasamant precum AMN BioVit, 1 litru, conform descrierii de pe eticheta.
      Pentru a va putea ajuta cu sfaturi relevante in ceea ce priveste ingalbenirea frunzelor, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre aceasta planta: conditii de mediu (substrat, lumina, temperatura, umiditatea aerului) si de ingrijire (udare, fertilizare, schimbarea substratului sau transplantare, pulverizarea frunzelor etc.), respectiv alte informatii care pot fi relevante in acest caz.

      # 157964
      1 urează frunze verzi
      • Cristina Mandache
        23 martie 2023

        Acest insecticid Mavrik 2 F, 5 ml se poate aplica si la orhidee si anturium? Cate zile trebuie facut acest tratament? Se repeta dupa cat timp? Multumesc

        # 157967
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          23 martie 2023

          Acest insecticid poate fi aplicat in cazul plantelor ornamentale, prin pulverizare. Se recomanda efectuarea unui singur tratament (in cazul in care gradul de infestare este ridicat).

          # 157974
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Spathiphyllum-ingrijire-sfaturi
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Spathiphyllum

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi