Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Georgescu Madalina
      7 august 2020
      0 urează frunze verzi

      sonda umiditate substrat – este utila?

      Este utila o asemenea ustensila si pentru noi ce ce avem ceva plante decorative prin casa ? Ma raportez la faptul că cele mai multe plante suferă din cauza extremelor in udat: prea mult sau prea putin.
      Ar fi de ajutor pentru cei care nu specialiști ?

      # 69136

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 august 2020

      Buna ziua, momentan in catalogul nostru de produse nu se regasesc astfel de dispozitive, de aceea, nu detinem mai multe informatii despre ele. Este posibil sa ajute intr-o anumita masura. Insa, un aspect foarte important, ce nu trebuie neglijat, este acela ca pentru o buna dezvoltare, trebuie respectate cerintele de mediu si ingrijire specifice plantelor pe care le aveti. De exemplu, cerintele fata de umiditate sunt diferite de la o specie la alta. Chiar daca veti folosi o sonda de umiditate, este indicat sa stiti in prealabil optimul pentru specia respectiva. Mai multe informatii detaliate despre ingrijire sunt prezentate in articolele de pe blogul nostru: https://www.botanistii.ro/blog/category/plante-decorative-interior/.

      Categorii recomandate
      # 69138
      0 urează frunze verzi
    • Octavian Teodorescu
      29 septembrie 2020

      Buna seara,
      Nu sunt un specialist, dar am multe plante, asa ca pot impartasi din experienta – o parere pur personala.

      Am o sonda marca Yago care la capitolul umiditate masoara destul de bine, dar nu exceleaza din celelalte perspective (spre exemplu luminozitatea).
      Problema insa, asa cum s-a mentionat si in raspuns, este ca depinde foarte mult de planta, de stadiul in care se afla si de mediu, iar sonda nu va ajuta decat ca un punct de reper. Pe langa a va informa despre planta, este bine sa ajungeti sa o cunoasteti in mediul ei actual si sa intelegi ce si cum va comunica ca are nevoie de ceva anume.

      Dupa cateva luni dupa ce am cumparat aceasta sonda, am constatat ca am ajuns sa o folosesc destul de rar. Am practic doua cazuri in care o mai folosesc (sunt similare din prisma obiectivului urmarit, dar difera un pic contextul):
      – daca este un ghiveci foarte mare ma ajuta sa-mi dau seama de umidatatea solului la o adancime mai mare decat as putea testa cu degetul
      – daca este o planta ce are nevoie ca solul sa se usuce intre udari, iar la suprafata solul pare uscat, verific cum este in jumatatea inferioara a ghiveciului (la unele ghivece, chiar daca sunt mai mici, este dificil de testat cu degetul in adancime, pot rupe radacini si posibil sa deranjez cam mult planta).

      Daca aveti multe plante si va este greu sa tineti minte diverse detalii, udari, fertilizari, etc, puteti folosi o aplicatie mobila.
      Eu o folosesc in felul urmator:
      – setez o perioada initiala de frecventa a udarii – spre exemplu la fiecare 4 zile.
      – pe parcursul unei perioade mai lungi observ cu atentie planta si daca intervalul tinde sa se modifice
      – corelez aceste modificari ale intervalului cu stadiul plantei respective (spe exemplu daca este in perioada de inflorire este posibil sa consume mai multa apa).
      Rezultatul nu este un program clar, static in privinta udarii, ci mai degraba ma ajuta sa separ informatia si o asimilez intr-un mod mai usor avand niste puncte de reper bazate pe date concrete.

      # 69139
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

plante-ornamentale-interior-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de interior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi