Vezi 6 fire de răspunsuri
    • Tudor Emilia
      4 iunie 2016
      5 urează frunze verzi

      Solutie pentru insecte mici in dulapurile din bucatarie

      Nu mi dau seama ce fel de gandaci sunt astia din poze, sunt foarte micuti, desi in poza pare mare, mai.mic.ca o.moneda de bani, si cu ce solutie ar fi bine sa dau. Mi au aparut in bucatarie, in rafturile cu faina

      # 95894

      10 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 iunie 2016

      Din pozele trimise de dumneavoastra, daunatorul prezent este unul specific produselor alimentare depozitate: Lasioderma serricorne sau Segobium paniceum. Cele doua specii sunt extrem de asemanatoare si nu se pot identifica exact decat prin examinare amanuntita. Totusi, tratamentele de combatere si prevenire sunt aceleasi in cazul ambilor daunatori. Acestia sunt adusi in locuinte impreuna cu alte produse alimentare infestate. Se recomanda inspectia atenta a tuturor alimentelor si eliminarea in caz de depistare a insectelor. Se sigilieaza alimentele neinfestate. Pentru combatere, se aplica pe toate suprafetele un insecticid cum ar fi K-Obiol EC 25, 10 ml. Apoi incinta se inchide pentru 4 ore. Se patrunde, se aeriseste si aspira. Suprafetele sensibile (blaturi, sertare etc) care iau contact direct cu alimentele se sterg cu o laveta umeda.

      # 95955
      0 urează frunze verzi
    • Domide Adriana
      4 martie 2023

      Buna , am aceste insecte mici(puii lor fiind aproape transparenți) in tot apartamentul. Dulapuri, rame foto, pereți, cutii, cărți..etc(bucătărie, baie, living). Oare ce ar putea fi și cum aș putea scapa de ele?

      # 155912
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        6 martie 2023

        Buna ziua, doar pe baza fotografiilor atasate nu se poate realiza o identificare, insa, in astfel de cazuri, se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide cu spectru larg de actiune. Astfel, este indicata efectuarea unui prim tratament mecanic prin aspirare (insistand in zonele in care le-ati sesizat prezenta, precum si cele in care se pot ascunde), pentru a elimina o buna parte din populatia acestora. De asemenea, intrucat ati mentionat ca aceste insecte sunt prezente si in bucatarie, este recomandata si inspectarea alimentelor si eliminarea (daca este cazul) a celor infestate. Alimentele neinfestate se vor sigila. Ulterior, pe suprafete, este indicata aplicarea, conform recomandarilor de pe eticheta, a unui insecticid precum i2 AMP2 CL RTU, 1 litru sau i2.6 Universal RTU, 500 ml. Se vor pulveriza suprafetele pe care le traverseaza insectele, respectand recomandarile de pe eticheta, in functie de produsul ales. De asemenea, in zonele greu accesibile, unde nu se poate aplica o solutie prin pulverizare, este recomandata aplicarea unui insecticid gata preparat, sub forma de pulbere: i05 PermDust, 100 g.
        In plus, pe viitor, pentru monitorizarea si captuarea diferitelor insecte, puteti avea in vedere utilizarea cu regularitate a unei capcane precum 100i, Adeziv Insecte, set 3 bucati. Aceasta capcana nu are impregnat un atractant specific, insectele respective pot fi capturate doar daca intra in contact cu suprafata adeziva a capcanei.

        # 155968
        0 urează frunze verzi
      • Domide Adriana
        16 martie 2023

        Buna ziua, am reușit să fac o poza mai in detaliu, deoarece se pare că aceste insecte mor de la clor. Îmi puteți spune va rog ce sunt? Văd că cele mai multe se regăsesc în partea apartamentului unde este puțină umezeala. Mulțumesc

        # 157094
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          16 martie 2023

          Din pacate, din cauza dimensiunii reduse a insectelor, nu se poate realiza o identificare, de aceea, se recomanda respectarea sfaturilor mentionate anterior.

          # 157210
          0 urează frunze verzi
    • Karina
      15 martie 2023

      Am găsit în casa, pe pat, aceasta insecta.
      Imi puteti spune ce este si cum se combate?
      Multumesc.

      # 156916
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 martie 2023

      Buna ziua, din pacate, doar pe baza fotografiilor atasate, nu se poate realiza o identificare. In acest caz, se recomanda intreprinderea masurilor cu caracter general, respectiv realizarea unui prim tratament mecanic prin aspirare, insistand in zonele in care insectele sunt prezente, precum si cele in care se pot ascunde, precum si scuturarea materialelor textile si spalarea acestora (pentru a elimina eventuale exemplare ce ar putea fi prezente acolo). Ulterior, daca este cazul (inca le mai sesizati prezenta), puteti avea in vedere utilizarea unui insecticid cu spectru larg de actiune, precum i2 AMP2 CL RTU, 1 litru sau i2.6 Universal RTU, 500 ml, prin pulverizare pe suprafetele pe care le traverseaza aceste insecte, conform recomandarilor de pe eticheta.

      # 156993
      1 urează frunze verzi
    • Alina Constantinescu
      23 septembrie 2023

      Bună ziua,

      În dulapul din bucătărie, pe rafturile cu ceaiuri naturale (plante uscate, flori) au apărut gândăcei foarte foarte mici, maro, moi (similar cu ce a pus doamna Domide Adriana mai sus) care au migrat în dulap și pe alte rafturi. S-au format doar la alimentele naturale (ceaiurile cu plante uscate, în special la mușețel) și am văzut că au migrat și la borcanul cu miere naturală (probabil și mediul seră din locuință de peste vară a favorizat). Ce soluție aș putea fololosi în dulapuri, țînând cont că sunt rafturile de alimente? Nu am poze că am curățat rafturile și am aruncat cutiile infestate, însă mai apare câte unul din când în când – tot la dulapul de bucătărie. Vă mulțumesc.

      # 185684
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        25 septembrie 2023

        Buna ziua. In cazul acesta puteti avea in vedere utilizarea insecticidelor recomandate mai sus, cu respectarea instructiunilor din descrierea fiecarui produs in parte.

        # 185769
        0 urează frunze verzi
    • Alina Constantinescu
      24 septembrie 2023

      Bună ziua,

      În dulapul din bucătărie, pe rafturile cu ceaiuri naturale (plante uscate, flori) au apărut gândăcei foarte foarte mici, maro, moi (similar cu ce a pus doamna Domide Adriana mai sus) care au migrat în dulap și pe alte rafturi. S-au format doar la alimentele naturale (ceaiurile cu plante uscate, în special la mușețel) și am văzut că au migrat și la borcanul cu miere naturală (probabil și mediul seră din locuință de peste vară a favorizat) și pe alte rafturi.

      Am obervat că deși, am curățat de mai multe ori, se formează în mai puțin de o zi mici larve maro în dulap, apoi gândăcei care zboară, mai ales seara la lumină.

      Ce soluție aș putea fololosi în dulapuri, țînând cont că sunt rafturile de alimente?

      Vă mulțumesc

      # 185729
      4 urează frunze verzi
Vezi 6 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-daunatori-de-tutun
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Daunatori tutun

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi