Vezi 4 fire de răspunsuri
  • Didi Gina Floria
   13 iunie 2015

   in solar ardei gras si au inceput fructul sa se maroneze

   in solar ardei gras si au inceput fructul sa se maroneze si vreau sa stiu ce le pot face cum leaga cum se maroneaza. Multumesc

   #70161

   5 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   15 iunie 2015

   Exista posibilitatea ca ardeii dumneavoastra sa fie afectati de o boala. Puteti efectua tratamente cu fungicide cum ar fi Dithane (Dithane M 45, 20 g ), Polyram (Polyram DF, 20 g) sau Bravo 500 SC (Bravo 500 SC, 20 ml). Tratamentele se pot repeta sau alterna dupa 7-10 zile.

  • Elena Campean
   12 iulie 2015

   Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de bolile ardeiului. De cateva zile am observat pe ardeiul gras din solar niste pete cafenii, umede, ca un putregai si nu stiu cu ce sa stropesc pentru a stopa extinderea acestei boli. Va rog sa ma ajutati, daca este nevoie, va trimit si o poza pt a va putea face o parere. Va multumesc anticipat!

   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    13 iulie 2015

    Va rog sa urcati cateva poze sau sa ni le expediati prin email.

  • dorina
   13 august 2015

   Bună seara ,aș dori să -mi spuneți cu ce trebuie storpiți ardeii , acum când sunt încărcați cu rod dar se ofilesc cu totul ? În fiecare zi trebuie să smulg din ei.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   13 august 2015

   Pentru tratamente la ardei va recomandam sa folositi fungicid Bravo (Bravo 500 SC, 20 ml).
   Doza recomandata este de 20 ml in 10 l apa, iar perioada de repaus de la aplicarea fungicidului si pana la consum este de 3-5 zile. Tratamentele se pot repeta dupa 7-10 zile. De asemenea in acesta perioada se recomanda sa udati plantele la 2-3 zile, dar numai seara fiind mai racoare si astfel evitati socul produs de apa rece.

Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

in solar ardei gras si au inceput fructul sa se maroneze Comunitatea Botanistii
Legume
Ardei, Gogosari

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Alin
  2 septembrie 2021
  De ce se ofilesc Ardeii Kapia si Gogosar Comunitatea BotanistiiDe ce se ofilesc Ardeii Kapia si Gogosar Comunitatea BotanistiiDe ce se ofilesc Ardeii Kapia si Gogosar Comunitatea BotanistiiDe ce se ofilesc Ardeii Kapia si Gogosar Comunitatea Botanistii
  Buna ziua de cateva zile am observat la ardeii din solar ca au inceput sa se ofileasca, ce pot sa le fac sa ii salvez cu ce se poate trata?
  0
  1
  Trimite
  Bunul
  21 august 2021
  cum elimin plosnitele de pe ardeiului iute? Comunitatea Botanistii
  Ce puteti sa-mi spuneti despre "capusa ardeiului iute"? Alta denumire n-am, nu am gasit niciunde... Cum o starpesc?
  0
  4
  Trimite
  Deacu Oprel
  9 august 2021
  Din care cauza s-au stricat ardeii Comunitatea Botanistii
  Plantaei i-au fost aplicate foliare precum nutrilife, orriva top, insecticide precum mospilan și vertimec și îngrășăminte precum calciu și verasol.
  1
  1
  Trimite
  Luca
  30 iulie 2021
  Ce boala îmi ataca gogoșarii? Comunitatea BotanistiiCe boala îmi ataca gogoșarii? Comunitatea BotanistiiCe boala îmi ataca gogoșarii? Comunitatea Botanistii
  Gogoșarii sunt plantați într-un minisolar. De o săptămână am observat că gogoșarii (câțiva) au început să se îmbolnăvească.Irigarea e prin picurare și au și plasa de umbrire. Chiar nu stiu ce boală ar avea și care ar fii tratamentul. Țin să menționez că sunt într-un solar…
  0
  1
  Trimite
  Marcel Berbecar
  24 iulie 2021
  De ce cade floarea la gogosarii mei? Comunitatea BotanistiiDe ce cade floarea la gogosarii mei? Comunitatea BotanistiiDe ce cade floarea la gogosarii mei? Comunitatea BotanistiiDe ce cade floarea la gogosarii mei? Comunitatea Botanistii
  Primul etaj au facut gogosari iar la urmatoarele dupa ce cade floarea la gogosarii inca f. mici se ingalbeneste si se usuca codita iar apoi cade. Precizez ca asta se intampla la un singur soi din cele 3 pe care le am in solar. Au fost tratati si fertilizati la timp conform calendarului de tratamente de pe botanistii.
  0
  1
  Trimite