in solar ardei gras si au inceput fructul sa se maroneze

Acest subiect conține 5 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 13 iunie 2015 la 9:23 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 5 Răspunsuri
 • #2980 Răspuns
  Didi Gina Floria

  in solar ardei gras si au inceput fructul sa se maroneze si vreau sa stiu ce le pot face cum leaga cum se maroneaza. Multumesc

 • #2981 Răspuns
  Tom Botanistul

  Exista posibilitatea ca ardeii dumneavoastra sa fie afectati de o boala. Puteti efectua tratamente cu fungicide cum ar fi Dithane (http://www.botanistii.ro/dowagro-dithane-m-45.html), Polyram (http://www.botanistii.ro/basf-polyram-df.html) sau Bravo 500 SC (http://www.botanistii.ro/syngenta-bravo-500-sc.html). Tratamentele se pot repeta sau alterna dupa 7-10 zile.

 • #3689 Răspuns
  Elena Campean

  Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de bolile ardeiului. De cateva zile am observat pe ardeiul gras din solar niste pete cafenii, umede, ca un putregai si nu stiu cu ce sa stropesc pentru a stopa extinderea acestei boli. Va rog sa ma ajutati, daca este nevoie, va trimit si o poza pt a va putea face o parere. Va multumesc anticipat!

  • #3690 Răspuns
   Tom Botanistul

   Va rog sa urcati cateva poze sau sa ni le expediati prin email.

 • #4064 Răspuns
  dorina

  Bună seara ,aș dori să -mi spuneți cu ce trebuie storpiți ardeii , acum când sunt încărcați cu rod dar se ofilesc cu totul ? În fiecare zi trebuie să smulg din ei.

 • #4098 Răspuns
  Tom Botanistul

  Pentru tratamente la ardei va recomandam sa folositi fungicid Bravo (http://www.botanistii.ro/syngenta-bravo-500-sc.html).
  Doza recomandata este de 20 ml in 10 l apa, iar perioada de repaus de la aplicarea fungicidului si pana la consum este de 3-5 zile. Tratamentele se pot repeta dupa 7-10 zile. De asemenea in acesta perioada se recomanda sa udati plantele la 2-3 zile, dar numai seara fiind mai racoare si astfel evitati socul produs de apa rece.

Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">