Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Purcarea Cristina
   21 august 2023
   4 urează frunze verzi

   Smochin, sfaturi pentru ingrijire smochin

   Buna ziua,
   am achizitionat 2 plante de smochin la ghiveci
   as dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru o ingrijire corespunzatoare a lor
   – plantele le pot tine afara pana in sezonul rece(iarna) ?
   – expunerea la soare cum trebuie sa fie? poate sa fie expunere directa sau doar intr-o zona in care sa nu bata soarele direct pe plante?
   – cat de des trebuie udati?
   – ce trebuie sa fac cand le mut intr-un ghiveci mai mare?
   – ce pamant trebuie sa cumpar?
   – de ce substante am nevoie pt ingrijirea lor?
   – alte sfaturi…
   Multumesc!

   # 182109

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   22 august 2023

   Buna ziua. In functie de zona in care va aflati, smochinul in ghiveci se poate pastra in exterior in sezonul cald sau chiar pe parcursul intregului an (in zonele calduroase, unde nu se inregistreaza temperaturi foarte scazute). Cerintele fata de lumina fiind ridicate, smochinul poate fi expus la soare. In ceea ce priveste udarea, atat cantitatea de apa necesara, cat si intervalele de timp intre doua udari consecutive depind de numerosi factori biotici si abiotici (ex. dimensiunea radacinilor si a plantei, fenofaza si starea plantei, temperatura, umiditatea aerului, caracteristicile substratului si dimensiunea ghiveciului). Astfel, cantitatea de apa si intervalele nu pot fi precizate, insa udarea trebuie efectuata regulat, astfel incat substratul sa fie mentinut la o umiditate optima, evitandu-se baltirea apei sau uscarea completa a substratului.
   Legat de transplantare, aceasta operatiune se recomanda a fi efectuata in primavara, cu respectarea conditiilor generale recomandate in cazul acestei operatiuni: Transplantarea plantelor decorative de interior. Se poate utiliza un substrat precum Substrat Universal Radicom, 20 litri. Imediat dupa transplantare, pentru a sprijini dezvoltarea radacinilor si prinderea plantelor, se recomanda administrarea unui ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.
   Avand in vedere faptul ca smochinul este in ghiveci, iar substantele nutritive sunt limitate, este indicata aplicarea regulata a unui ingrasamant prin udare, in perioada de crestere vegetativa (primavara-toamna), precum Activator Organic pentru Sol, 350 ml sau Vital NT, 250 ml sau cel recomandat si in perioada urmatoare transplantarii (AMN BonaVita, 500 ml), conform informatiilor de pe eticheta fiecarui produs in parte. In plus, se poate aplica un ingrasamant foliar precum Terra-Sorb Foliar, 100 ml sau AMN Optiferrum, 500 ml (cu continut optim de micro-nutrienti si fier-chelat, cu efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime), prin pulverizare foliara, conform recomandarilor din descrierea produselor.
   Mai multe informatii detaliate despre acest subiect se regasesc in articolul urmator: Smochin, informatii despre plantare si lucrarile de ingrijire.

   # 182301
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

smochin-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Smochin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi