Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Adrian Marincas
      3 mai 2022
      5 urează frunze verzi

      sfaturi ingrijire leylandii recent plantati?

      Tocmai am comandat Fir Fluid si Îngrășămint Manca pentru a susține 53 de pomisori Leylandis (1-1.2 m inaltime) plantat in Oc-Nov 2021. Aparent nu prea „si-au dat drumul” in aceasta primavara, ba mai mukt ma ingrijoreaza aspectul ingalbenit si cateva crengute maro ce apar pe multi dintre ei. Am pus de vreo 2 saptamani si sistem de picurare ( la 3 zile) va rog sa imi confirmati ca aceste tratamente pe care le-am comandat sunt ceea ce am nevoiesi eventual daca cantitatile sunt suficiente. De asemenea va rog sa ma sfatuiti daca mai e nevoie si de altceva. Uitasem sa mentionez ca ieri am pus la rădăcini ceva îngrășăminte gratulat de la Hornbach ( vezi poza atașată.
      Va multumesc anticipat, Adrian

      # 124842

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 mai 2022

      Buna ziua. Per ansamblu, coniferele din imaginile atasate arata bine. Uscarea si ingalbenirea usoara a putut interveni in urma unui cumul de factori abiotici, precum: stresul suferit la plantare, oscilatii de temperatura zi-noapte, etc. Referitor la udare, se recomanda a fi efectuata doar atunci cand se considera necesar, cand solul este usor uscat la suprafata. In continuare, se recomanda administrarea ingrasamintelor achizitionate (Fir Fluid, 350 ml si Ingrasamant arbori si arbusti Manna, 1 litru), conform indicatiilor de pe eticheta produselor si monitorizarea evolutie coniferelor, o perioada. Deoarece ati mai aplicat un ingrasamant, este indicat sa verificati eticheta produsului folosit pentru a vedea perioada de actiune a acestuia. In cazul in care apar si alte simptome, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

      # 124997
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi