Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Cristina Chiorean
   12 martie 2019

   sfaturi ingrijire azalee ce se usuca

   Mai poate fi salvată?

   #60774 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   12 martie 2019

   Multumim pentru detaliile furnizate pe blog. Eliminati florile trecute, aplicand taietura chiar sub ele. Eliminati si lastarii mai subtiri, ce nu sunt plasati corespunzator. Ati specificat ca ati trecut-o brusc de la 20,5 C la 10-15 C. Este indicat sa evitati aceste socuri termice. Trebuie sa stiti ca este o specie ce toamna are nevoie de o perioada de repaus, moment in care aceasta este amplasata in locuri racoroase si luminate, aceste lucrari ajutand-o sa se pregateasca pentru o noua inflorire in primavara.
   Pentru a va putea face o idee, trebuie sa stiti ca temperatura optima pentru cresterea rhododendronului este de aproximativ 22-25 C ziua, iar noaptea 16-18 C. La o temperatura de 13 C, cresterea este mult incetinita.
   Atentie si la temperatura apei folosita la udare, deoarece, udarea cu apa prea rece are drept consecinte aparitia de cloroze si incetinirea cresterii. Apa de ploaie (daca aveti posibilitatea) este ideala sau daca folositi apa de la robinet, lasati-o 24 ore intr-un vas deschis, apoi, se poate utiliza.
   De asemenea, udarea in exces trebuie evitata deoarece, sistemul radicular fasciculat foarte fin si foarte dens este expus asfixierii si putrezirii.
   Pentru a o ajuta sa treaca peste stresul suferit, se poate aplica prin udare la radacina Amalgerol (Amalgerol, 100 ml), se dilueaza 2-5 ml in 10 l apa.
   Concentrati-va pe respectarea masurilor de ingrijire si va rugam sa ne precizati daca ati sesizat prezenta daunatorilor (ati mentionat ca aceste simptome au inceput de doua luni).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

  Discuții pe teme similare

 • Daniela Garvey
  28 iunie 2021
  Am 2 rododendroni cumparati in luna martie a acestui an, i-am transplantat imediat i vase de 50 kg, in pamant special, am introdus si pamant special pt orhidee, sa pot mentine ph ul, au inflorit, am curatat florile,i-am udat cu apa de ploaie(pt ca am avut din belsug), dar probabil ca am exagerat cu udarile pentru ca la un moment dat, chiar daca dezvoltarea ramurilor tinere pare ok, frunzele mature,vechi, s-au intors spre exterior si acum, chiar daca am incetat udarea cad continuu..atasez poze...acum, nu stiu cand sa reiau udarea, avand in vedere ca este foarte cald afara..nu i-am mai udat de i saptamana, iar cand incerc cu degetul, pamantul pare inca ud...va multumesc anticipat pentru sfaturi..atasez poze.. A, mentionez ca le-am aplicat de o saptamana "zeama de bordeleaza".
  0
  1
  Alice
  6 mai 2021
  Buna ziua.Am o planta de Rhododendron afara in curte in loc semiumbrit, plantat anul trecut la sfarsitul lunii octombrie.A ramas verde si cu boboci pana acum cateva saptamani cand au inceput sa ii cada frunzele.A fost achizitionat de la pepiniera deci aclimatizat.Nu imi dau seama daca este de vina solul sau ceva acarieni.As dori sa stiu daca il mai pot salva si cum anume, cu ce solutii
  0
  3
  Claudia
  27 aprilie 2021
  As vrea sa ma ajutați sa tratez va rog acest rododendron
  0
  3
  Anastasia
  10 martie 2021
  E posibil de salvat planta cumva dupa ce a inghetat.? Nu m'am gandit ca noaptea (-6C) va ingheta in masina. Am lasat'o verde, verde, cu floricele albe; insa spre dimineata am gasit'o cu florile cafenii de parca erau putrede, iar peste inca o noapte frunzele au inceput sa'i cada. Pina am dat de site'ul dvs. citiser'am pe net ca e nevoie de inlaturat ceea ce era inghetat pt a ajuta planta. La moment arata asa... Totusi e posibil ceva de facut.?
  2
  1
  Alina Ciubotariu
  2 martie 2021
  Buna ziua, am 4 azalei primite in din ianuarie. Au fost foarte frumos inflorite 1 luna, acum s.au trecut aproape toate florile, iar bobocii nu se mai deschid si se usuca. Prezinta in schimb cresteri noi de culoare verde deschis. Sunt tinute la geamul de la dormitor, pe Nord, la o temperatura constanta de 21 gr C. Le ud cu apa de la robinet, dar las sticlele peste 48h, fara dop, sa iasa clorul si adaug jumatate de lamaie la 2,5 l de apa. Ce imi recomandati? De schimbat locul intr.o camera mai racoroasa, nu mai am unde tot pe nord. Le schimb si ghiveciul? Au ghivece de 12 cm diametru. Postez si poze.
  0
  3