sfaturi ingrijire azalee ce se usuca

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina 12 martie 2019 la 11:22 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #21501 Răspuns
  Cristina Chiorean

  Mai poate fi salvată?

 • #21532 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Multumim pentru detaliile furnizate pe blog. Eliminati florile trecute, aplicand taietura chiar sub ele. Eliminati si lastarii mai subtiri, ce nu sunt plasati corespunzator. Ati specificat ca ati trecut-o brusc de la 20,5 C la 10-15 C. Este indicat sa evitati aceste socuri termice. Trebuie sa stiti ca este o specie ce toamna are nevoie de o perioada de repaus, moment in care aceasta este amplasata in locuri racoroase si luminate, aceste lucrari ajutand-o sa se pregateasca pentru o noua inflorire in primavara.
  Pentru a va putea face o idee, trebuie sa stiti ca temperatura optima pentru cresterea rhododendronului este de aproximativ 22-25 C ziua, iar noaptea 16-18 C. La o temperatura de 13 C, cresterea este mult incetinita.
  Atentie si la temperatura apei folosita la udare, deoarece, udarea cu apa prea rece are drept consecinte aparitia de cloroze si incetinirea cresterii. Apa de ploaie (daca aveti posibilitatea) este ideala sau daca folositi apa de la robinet, lasati-o 24 ore intr-un vas deschis, apoi, se poate utiliza.
  De asemenea, udarea in exces trebuie evitata deoarece, sistemul radicular fasciculat foarte fin si foarte dens este expus asfixierii si putrezirii.
  Pentru a o ajuta sa treaca peste stresul suferit, se poate aplica prin udare la radacina Amalgerol (https://www.botanistii.ro/amalgerol-100-ml.html), se dilueaza 2-5 ml in 10 l apa.
  Concentrati-va pe respectarea masurilor de ingrijire si va rugam sa ne precizati daca ati sesizat prezenta daunatorilor (ati mentionat ca aceste simptome au inceput de doua luni).


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">