Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Cristina Chiorean
   12 martie 2019

   sfaturi ingrijire azalee ce se usuca

   Mai poate fi salvată?

   #60774

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   12 martie 2019

   Multumim pentru detaliile furnizate pe blog. Eliminati florile trecute, aplicand taietura chiar sub ele. Eliminati si lastarii mai subtiri, ce nu sunt plasati corespunzator. Ati specificat ca ati trecut-o brusc de la 20,5 C la 10-15 C. Este indicat sa evitati aceste socuri termice. Trebuie sa stiti ca este o specie ce toamna are nevoie de o perioada de repaus, moment in care aceasta este amplasata in locuri racoroase si luminate, aceste lucrari ajutand-o sa se pregateasca pentru o noua inflorire in primavara.
   Pentru a va putea face o idee, trebuie sa stiti ca temperatura optima pentru cresterea rhododendronului este de aproximativ 22-25 C ziua, iar noaptea 16-18 C. La o temperatura de 13 C, cresterea este mult incetinita.
   Atentie si la temperatura apei folosita la udare, deoarece, udarea cu apa prea rece are drept consecinte aparitia de cloroze si incetinirea cresterii. Apa de ploaie (daca aveti posibilitatea) este ideala sau daca folositi apa de la robinet, lasati-o 24 ore intr-un vas deschis, apoi, se poate utiliza.
   De asemenea, udarea in exces trebuie evitata deoarece, sistemul radicular fasciculat foarte fin si foarte dens este expus asfixierii si putrezirii.
   Pentru a o ajuta sa treaca peste stresul suferit, se poate aplica prin udare la radacina Amalgerol (Amalgerol, 100 ml), se dilueaza 2-5 ml in 10 l apa.
   Concentrati-va pe respectarea masurilor de ingrijire si va rugam sa ne precizati daca ati sesizat prezenta daunatorilor (ati mentionat ca aceste simptome au inceput de doua luni).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

sfaturi ingrijire azalee ce se usuca Comunitatea Botanistii
Decorative de exterior
Rhododendron

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec