Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Simion Stefan Alexandru
      27 iunie 2022
      1 urează frunze verzi

      Sfaturi de ingrijire – pin transplantat in plin sezon de vegetatie

      Buna ziua! Am scos pinul din pamant cu tot cu balot si am luat si putina cantitate de pamant intr-o punga. Dupa l-am pus intr-un ghiveci si i-am adaugat apa. Intrebarea mea este: Avand in vedere ca nu este perioada de plantare, conditiile meteo destul de neprietenoase din cauza caldurii, ce alegere este cea mai buna dintre a-l tine in ghiveci, sau a-l planta acum desii vremea nu ajuta.

      # 132581

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 iunie 2022

      Buna ziua. Intr-adevar, perioada in care ne aflam nu este optima pentru efectuarea operatiunilor de plantare si transplantare (Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali). Succesul operatiunii deja efectuate va fi vizibil abia pe parcursul perioadei de vegetatie, iar evolutia pe viitor a exemplarului din imaginile atasate nu poate fi precizata cu exactitate in niciuna dintre optiunile mentionate (plantare acum sau pastrare in ghiveci).
      In ambele cazuri este indicata aplicarea unui stimulator de inradacinare, care contribuie in acelasi timp la imbunatatirea calitatii solului/substratului si cresterea activa a puietului, precum AMN Nordalge, 500 ml sau AMN Verde, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor din descrierea produselor.
      Ulterior, daca starea pinului este stabila si observati cresteri noi, puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant foliar, precum Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml, prin pulverizare, conform specificatiilor din descrierea produselor. Aceste ingrasaminte sprijina rezistenta plantelor la boli, maresc densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii frunzisului.
      Mai multe informatii despre ingrijirea optima a acestor specii de plante se regasesc in articolul nostru: Pini, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 132622
      1 urează frunze verzi
      • Simion Stefan Alexandru
        1 iulie 2022

        Buna Ziua! Avand in vedere ca il tin in ghiveci si sta pe balcon la 30 de grade, udarea cam la ce interval ar trebui efectuata ? De asemenea AMN Nordalge, 500 ml, cam ce cantitate ar trebui sa ii administrez dat fiind faptul ca sta in ghiveci si nu in gradina astfel incat sa respect instructiunile precizate ? Pulverizarea acelor la Pin, Brad si Molid se poate face cu apa, sau nu este indicat ? Multumesc!

        # 133261
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          1 iulie 2022

          Atat intervalul de timp intre udari, cat si cantitatea de apa necesara la fiecare udare depinde de numerosi factori, precum dimensiunea puietului, dimensiunea coroanei, dimensiunea radacinilor si a ghiveciului, raportul intre marimea coroanei si a radacinilor, temperaturile inregistrate, umiditatea relativa a aerului, cantitatea de precipitatii cazute, caracteristicile substratului (in special capacitatea de retentie a apei, drenajul) etc.
          In general, udarea se recomanda a fi efectuata doar atunci cand substratul este uscat la suprafata, cu cantitati optime de apa, astfel incat substratul sa fie bine impregnat dupa udare. Este esential ca ghiveciul sa prezinte orificii de drenaj al apei, iar apa nu trebuie sa stagneze in farfurioara. In cazul puietilor plantati recent, udarea trebuie efectuata mai des decat la arborii tineri sau maturi.
          Doza recomandata de producator in cazul ingrasamantului AMN Nordalge, 500 ml este de 20 – 30 ml/ 10 L apa. Ingrasamantul se administreaza la intervale de cca. 2 saptamani, prin udare la radacina, iar volumul de apa cu ingrasamant utilizat la o aplicare este egal cu volumul de apa utilizata la o udare normala.
          In general, pulverizarea acelor de rasinoase cu apa nu este recomandata. Pulverizarea regulata cu ingrasamintele specifice (Fir Fluid, 350 ml sau Evergreen Fluid, 350 ml) este suficienta pentru aceste specii de rasinoase.

          # 133299
          2 urează frunze verzi
          • Simion Stefan Alexandru
            8 iulie 2022

            Buna ziua din nou! Revin cu un raspuns cu privire la informatiile date de dumneavoastra, si anume ca pinul sta intr-un ghiveci de 20cm diametru, temperatura aerului in balcon este undeva la 30, uniditatea nu stiu sa spun deoarece nu am un aparat sa pot masura…deasemenea dimensiunea lui este undeva la 41-42 cm ca inaltime, eu i-am administrat saptamana trecuta circa 5 ml de AMN Nordalge, 500 ml la 1 litru de apa, si apoi apa am lasat-o sa se scurga normal din ghiveci, este prevazut si cu orificii de drenaj deci nu las apa sa stea in farfurie. As dori sa stiu daca am procedat corect cu cantitatea de stimulator de inradacinare pe care i-am administrat-o si dac aar trebui sa ii pulverizez si Fir Fluid, 350 ml pe ace, si cam la ce interval de zile sa ii pun apa. Multumesc!

            # 134252
            0 urează frunze verzi
            • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
              8 iulie 2022

              Asa cum se mentioneaza si mai sus, nu se poate preciza un interval de udare exact, intrucat trebuie luate in considerare numeroase aspecte, astfel, este indicata urmarea sfaturilor indicata anterior. La aproximativ 10-12 zile de la aplicarea stimulatorului AMN Nordalge, 500 ml, este recomandata aplicarea prin pulverizare a ingrasamantului Fir Fluid, 350 ml, conform recomandarilor de pe eticheta.
              Doza AMN Nordalge, 500 ml este corespunzatoare cu cea mentionata pe eticheta.

              # 134272
              0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

pini-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Pin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi