Vezi 1 fir de răspunsuri
    • GB
      1 ianuarie 2019
      13 urează frunze verzi

      Sfat pentru a scapa de soarecii din mansarda

      Buna ziua,
      Locuiesc intr-o casa compusa din parter si mansarda.
      La inceputul sezonului rece (sept. – oct.), am inceput sa aud zgomote in spatiul dintre plafonul parterului si podeaua mansardei, aproape sigur provenind de la soareci. Dupa un timp, zgomotele au disparut. Acum, de cateva zile au aparut din nou. La fel am patit si anul trecut.
      Problema e ca nu am acces in acea zona – decat daca decupez plafonul parterului sau podeaua mansardei. Nu stiu cum au ajuns rozatoarele acolo, nu am reusit sa identific locul prin care intra in casa.
      In toamna, am chemat niste mesteri care au realizat o lucrare destul de serioasa de etansare a exteriorului casei, in zona de imbinare a soclului casei cu terenul. Ori nu a reusit etansarea, ori soarecii folosesc o alta intrare, pentru ca ii aud din nou, in special noaptea (foarte neplacut).
      Oare urca pe peretele exterior pana sus la imbinarea cu acoperisul (6 metri) si apoi coboara prin termoizolatie in locul unde ii aud ? Ce pot sa manance in acea zona (tavan parter / podea mansarda – vata minerala) ? Sau vin doar la caldura ?
      Rog indrumare pentru a scapa de soareci. Orice sfat este binevenit.
      Multumesc.

      # 93446

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 februarie 2019

      Trebuie sa stiti ca vata minerala folosita pentru izolatia termica poate oferi conditii extraordinar de prielnice pentru un culcus, culcus protejat cu rigips. Soarecii si sobolanii cauta hrana constant, astfel pot intra in locuinta, iar apoi vazand conditiile prielnice pot decide sa-si „faca casa”, o casa bine izolata si protejata. Dincolo de rigips isi pot face un culcus linistit, calduros, pufos si mai ales protejat, un loc unde nu sunt deranjati pentru ca prezenta lor este insesizabila (exceptand zgomotele pe care le pot face).
      Fiind vorba de interior, utilizarea capcanelor este solutia recomandata. Puteti opta pentru capcane mecanice precum: CatchMaster 612 Multi-Catch, capcana soareci, Victor Power Kill M142, capcana soareci, Gorilla Rat Trap, capcana sobolani.
      Ca si capcane adezive se pot utiliza: CatchMaster 72TC, adeziv soareci sau CatchMaster 60RB, adeziv sobolani.

      # 93447
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-soareci
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Soareci

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi