Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Daniela
      20 mai 2023
      2 urează frunze verzi

      Se usucă și cad frunzele la Rhododendron

      Bună ziua,
      Ajutati-ma sa-mi salvez floarea.
      E cumpărată anul trecut în vara. Am tinut-o afara, în curte, pana în toamnă când am adus-o în apartament la bloc. Au început de pe atunci sa ii mai cada din frunze. I-am tot schimbat locul ca am văzut ca nu ii merge bine. Camera zi cu soare dupa-amiaza, balcon semiumbros, camera fără soare, doar lumina. I-am schimbat ghiveciul și am adăugat pământ special pt rhododendron, ii pun îngrășământ special pt el și totuși pare ca se usucă. Nu am văzut sa aibe nimic altceva pe frunze, sa fie atacat de ceva.
      Mulțumesc!

      # 167040

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 mai 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta: cand au aparut simptomele, mai exact? Cat de des o udati si ce cantitate de apa utilizati la o udare? Ghiveciul prezinta orificii? Planta este amplasata in plin soare? Ce ingrasamant ati utilizat? In prezent, mai prezinta frunze? Daca sectionati 1-2 ramuri, tesutul este uscat la interior?
      In plus, va rugam sa atasati cateva fotografii cu planta in ansamblu, in care sa se observe si ghiveciul.

      # 167599
      0 urează frunze verzi
      • Dana
        23 mai 2023

        Bună ziua,
        Simptomele au apărut în timp. La tija mare, (cea fără frunze) au început sa cada frunzele una câte una de când am adus-o în casa, de prin noiembrie-decembrie.
        O ud 1 data – maxim 2 ori pe săptămână, pana vad ca iese apa în farfurie. Ghiveciul are gauri multe. Am mutat-o în camera fără soare, doar lumina și s-au ofilit toate frunzele de pe tija cea mai din stânga. Acum am adus-o intr-o camera unde are si ceva soare, 2 ore, prin geam. Îngrășământ am folosit Biopon pt Rododendron și azalee. Mai are 2 lăstarilor mici cu frunze verzi.
        Mulțumesc!

        # 167650
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          24 mai 2023

          Planta parte destul de afectata, iar cauzele deteriorarii acesteia pot fi multiple: udare incorecta, absenta luminii, afectiune la nivelul radacinii etc.
          Daca planta mai prezinta ramuri verzi, puteti incerca administrarea unui ingrasamant natural, bogat in microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.
          Cu toate acestea, avand in vedere starea plantei, nu se poate preciza daca isi va mai reveni. Pe viitor, pentru o crestere si dezvoltare corespunzatoare, este important sa respectati cerintele specifice de ingrijire: Rhododendron, informatii si sfaturi de ingrijire.

          # 167724
          0 urează frunze verzi
          • Dana
            24 mai 2023

            Buna ziua,
            Va multumesc pentru raspuns. Din pacate nu inteleg de ce a ajuns asa planta mea. De ce s-au innegrit toti bobocii ?
            Am incercat sa respect indicatiile din articol, respectiv am mutat planta intr-o camera fara soare direct, cu expunere NV si frunzele s-au ofilit. .

            Articolul recomandat pentru Rhododendron, informatii si sfaturi de ingrijire l-am citit dar nu are informatii complete.

            Spre exemplu nu regasesc nici o informatie referitoare la udare: cat de des ?
            Se uda doar in farfurie ? Se uda pamantul si poate sa ramana apa in farfurie ? Se arunca apa din farfurie ?

            Fertilizarea cat de des se face ?

            # 167757
            0 urează frunze verzi
            • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
              24 mai 2023

              Buna ziua. Asa cum este mentionat si mai sus, nu se poate identifica o cauza exacta a deteriorarii plantei, intrucat starea acesteia pare a fi determinata mai mult de un stres abiotic (conditii de mediu, ingrijire), decat de o boala sau un daunator (impotriva carora se poate recomanda un tratament), iar fotografiile si informatiile oferite nu sunt suficiente in acest caz.
              Referitor la udare, nu se poate stabili un interval exact de udare (de ex. la un anumit numar de zile), intrucat frecventa udarii se stabileste in functie de nevoile plantei raportate la marimea acesteia, volumul ghiveciului, fenofaza in care se afla, conditiile de mediu din incinta, anotimp. In general, udarea se face moderat, astfel incat substratul sa ramana usor reavan (nu umed), intre doua udari. Udarea se va face in mod clasic, turnand apa in ghiveci, iar excesul de apa din tavita se va elimina de fiecare data.
              Fertilizarea se adapteaza in functie de produsul folosit si de recomandarile producatorului cu privire la frecventa aplicarii ingrasamantului.

              # 167824
              0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

rhododendron-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Rhododendron

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi