Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Irina
   7 iunie 2022
   1 urează frunze verzi

   Se ingalbenesc castravetii

   Buna ziua, care este motivul pentru care se ingalbenesc castravetii? Carente nutritionale? Ar fi suficient ingrasamant Manna Bio Tomatendunger incorporat in sol? Eventual si un activator de sol? Multumesc

   #130308

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   8 iunie 2022

   Buna ziua. Simptomele respective pot fi cauzate de o serie de factori: aprovizionarea deficitara cu nutrienti, exces de umiditate sau stres hidric, intensitate luminoasa scazuta etc.
   Castravetii au un sistem radicular mai slab dezvoltat, de aceea, au nevoie de o hranire corespunzatoare si de asigurarea unei umiditati corespunzatoare. Pentru o buna legare si dezvoltare a fructelor, puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant organic precum Ingrasamant Tomate Bio Manna Tomatendünger, 1 litru, prin udare la radacina, conform recomandarilor din descrierea produsului. Foliar, se recomanda administrarea unui ingrasamant care sprijina rezistenta plantelor la boli si daunatori si previne aparitia carentei de calciu si magneziu, precum Ingrasamant Calciu Wuxal Calciumdunger, 1 litru.  Se aplica foliar, prin pulverizare, la un interval de 8-14 zile, incepand cu stadiul de inflorire, pana la maturarea fructelor, cand cerintele fata de calciu sunt ridicate. 
   Intrucat perioadele critice fata de apa sunt inflorirea si formarea si cresterea fructelor, se recomanda udarea periodica, dar moderata a plantelor, evitand excesul de umiditate. Mai multe informatii despre ingrijirea castravetilor se regasesc in articolul nostru: Castravete, informatii despre tehnologia de cultura.

   #130402
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

castraveti-cultivare-ingrijire
Legume
Castraveti

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi