Vezi 1 fir de răspunsuri
  1 Răspunsuri
  • Alexandra Falk
   11 mai 2020

   Se ingalbenesc acele de la ienuper

   Buna ziua, Am plantat in toamna in jardiniere ienupari ca cel din poza si in primavara acesta am observat ca incept ca se ingalbeneasca acele la ei. Ce as putea sa le fac sa ca sa nu moare. Mentionez ca in jardiniere am pus pamant special pentru conifere si au gauri pentru drenaj.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   11 mai 2020

   Buna ziua, in primul rand, este foarte important ca drenarea apei sa se realizeze corespunzator, deoarece coniferele sunt sensibile la stagnarea apei la nivelul radacinilor, ceea ce duce la putrezirea acestora si implicit la uscarea plantei. De asemenea, este indicat sa inlaturati pietrele decorative de la suprafata ghiveciului, cel putin in jurul plantei, pentru ca pamantul sa se poata usca intre doua udari. Un alt aspect important este ca udarea plantelor sa nu se realizeze pe frunzis, acest lucru poate duce la dezvoltarea anumitor boli, precum si la uscarea frunzisului.
   Puteti avea in vedere si administrarea unui fetilizant care sa stimuleze dezvoltarea capacitatii de extractie a elementelor nutritive din sol, precum Razormin (Razormin, 250 ml), aplicat prin udare la radacina in doza 3 ml/ 1 l apa. Se pot face unu-doua tratamente la interval de 10-14 zile intre ele.
   Este indicat sa eliminati partile uscate si sa aplicati un fungicid, precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g), aplicat prin pulverizare in doza 25 g/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile.
   La 7-10 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate avea in vedere si aplicarea unui fertilizant foliar precum Cropmax (Cropmax, 20 ml), aplicat prin pulverizare in doza 2 ml/ 1 l apa.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?

Adaugă răspunsul tău:

Informația ta:


Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.
Adaugă fișier