scurgeri de culoare inchisa pe tulpina nucului

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ela Botanista, Ajutor in Gradina 19 iunie 2019 la 1:32 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #22807 Răspuns
  Octavian

  Buna ziua,

  Intro livada de nuc de 7 ani a aparut problema din pozele atasate.

  Ma puteti ajuta cu un diagnostic? si recomandari pentru tratament?

  Multumesc.

 • #22929 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, in prima fotografie atasata se poate observa o crapatura. Acestea apar din cauza diferentelor de temperatura din timpul iernii (dintre zi si noapte) si pot reprezenta porti de intrare a agentilor patogeni si desigur, fiind si o perioada mai bogata in precipitatii, a patruns si apa.
  Va rugam sa verificati si ceilalti nuci, sa vedeti daca acolo unde sunt prezente simptomele din fotografii sunt si crapaturi.
  Ceea ce puteti face acum, in functie si de numarul nucilor si de cat de puternic sunt afectati, este sa indepartati partea afectata, sa dezinfectati cu un produs pe baza de cupru precum Champ (https://www.botanistii.ro/nufarm-champ-77-wg.html) sau Zeama Bordeleza (https://www.botanistii.ro/zeama-bordeleza-cerexagri.html) si apoi sa sigilati cu mastic (https://www.botanistii.ro/mastic-arbokol-pentru-altoire-si-cicatrizare-500-g.html).


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">