Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Claudia
   5 februarie 2023
   8 urează frunze verzi

   schefflera – frunze afectate

   Va cer ajutorul spre a salva o planta ficus Benjamina, planta a stat afara pe balcon peste vara si in toamna, dupa care am introdus-o direct in casa, am observat ca ii poca din frunze insa am crezut ca e normal insa acum acestea devin maro si dispar la o rata f accelerata. O ramura pare aa fie mai afectata ca cealata. Ma puteti ajuta cu un sfat? As dori sa salvez planta. Multumesc frumos.

   #153123

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   6 februarie 2023

   Buna ziua, planta din imagini pare sa fie o specie din genul Schefflera. Din informatiile oferite, deprecierea a fost determinata cel mai probabil de unul sau mai multi factori de mediu si de ingrijire: schimbarea conditiilor de mediu, posibil udare necorespunzatoare, curenti de aer, posibil o afectiune la nivelul radacinii etc.
   In acest caz, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu si ingrijirea plantei conform cerintelor specifice (Schefflera, informatii si sfaturi de ingrijire), indepartarea frunzelor afectate, iar pentru siguranta, puteti avea in vedere efectuarea a 2-3 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele cu un fungicid biologic, precum: Dynamic, 100 g, aplicat prin udare, in doza de 10 g/10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Acesta, pe langa efectul de combatere a bolilor fungice, are efect de stimulare a dezvoltarii, respectiv de intarire a rezistentei plantelor. In plus, la 10-14 zile de la finalizarea tratamentelor cu fungicid, pentru a creste rezistenta plantei la diferite conditii de stres, este indicata administrarea unui ingrasamant pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare conform indicatiilor de pe eticheta produsului. In continuare, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele prezente se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii

   #153206
   1 urează frunze verzi
   • Claudia
    7 februarie 2023

    Multumesc tare frumos! Am sa incerc tratamentul ☘️🌿🍃🌱☀️

    #153316
    1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Schefflera

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi