Vezi 5 fire de răspunsuri
    • Constantin
      31 martie 2021
      7 urează frunze verzi

      schefflera ce ii cad frunzele

      Buna ziua,

      Am avut mai multe plante carora in aceasta primavara le-au cazut frunze. Acum 3 sapt le-am administrat ingrasamant Blütenpracht si Cropmax. Trandafirul japonez si 2 ficusi sunt ok, insa o alta planta inca sufera. Am atasat poze.

      In feb, multe din frunzele noi erau ca cea din ultima poza.

      Multumesc!

      # 84607

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      31 martie 2021

      Buna ziua, va rugam sa ne mentionati cateva detalii despre planta dumneavoastra, precum: cand au aparut simptomele, conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), cat de des udati planta si cum se realizeaza udarea, posibile insecte daunatoare prezente pe planta.

      # 84620
      0 urează frunze verzi
    • Constantin
      31 martie 2021

      Buna ziua,

      De la plantare in August 2019 pana in dec 2020, ea a stat intr-un balcon foarte luminos cu orientare spre sud. In perioada asta i-a mers foarte bine, a crestul de la 15 cm la 180 cm.

      In dec 2020, pt ca era mai rece pe balcon (desi mai facuse o iarna OK acolo) am decis sa o mut intr-un dormitor cu orientare pe nord si cu temp de circa 20-22C si umiditate scazuta.
      In ian 2021 frunzele au inceput sa se inchida la culoare si sa cada. In feb 2021 am mutat-o inapoi in balcon, au incetat sa-i cada frunze (cumva verzi, cenusii), dar au inceput sa se ingalbeneasca.

      Planta este udata cam o data pe sapt, cu verificarea pamantului in prealabil.

      Nu am vazut insecte pe acesta planta.

      Multumesc

      # 84623
      0 urează frunze verzi
    • Constantin
      5 aprilie 2021

      Multumesc frumos!

      # 84771
      0 urează frunze verzi
    • Simona
      21 ianuarie 2022

      Buna ziua!
      Am primit de curând o planta schefflera. S a dezvoltat bine pana în acest moment, însă de doua săptămâni au început sa ii cada frunzele. Apare în prima faza un punct galben pe frunza, se îngălbenește toată și apoi cade. Inițial am crezut ca e pentru ca I s-a schimbat locul, dar frunzele mici din vârf s au dezvoltat, ma gândesc ca dacă mediul nu era unul propice acestea ar fi rămas nici. Menționez ca planta se afla în hol, nu e în lumina directă a soarelui si a fost udata cam odata pe săptămână. Apartamentul este unul cu încălzire în pardoseala, este posibil sa fie și aceasta o cauza?
      Va rog sa ma ajutați cu un sfat.
      Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.

      # 115809
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 ianuarie 2022

      Buna ziua. In general, caderea frunzelor este determinata de mai multi factori precum udarea necorespunzatoare, lumina insuficienta, curenti de aer, stresul suferit in urma mutarii. Se recomanda amplasarea plantei la o inaltime mai mare fata de pardoseala, incalzirea prin pardoseala poate conduce la simptome precum caderea frunzelor. Este indicata administrarea ingrasamantului AMN Verde, 500 ml, datorita continutului in micro si macroelemente, ingrasamantul stimuleaza activitatea microbiologica din substrat, ceea ce conduce la imbunatatirea fertilitatii si implicit la revitalizarea plantei, administrat prin udare, in doza de 20-30 ml/10 litri de apa. Ulterior, pentru a preveni carentele de microelemente, pe parcursul perioadei de vegetatie se poate administra un ingrasamant special pentru plantele decorative de interior Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru. Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru Schefflera, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 115811
      0 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Schefflera

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi