- Acest subiect are 11 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 6 septembrie 2024 la 10:46 de
Tom Botanistul.
-
-
Bogdan19 august 20241 urează frunze verzi
Samburoase si Semintoase, pomi fructiferi afectati
Buna ziua,
Avem mai multi peri plantati in livada noastra de langa Bucuresti, care sunt afectati pentru moment de ceva asemanantor. Cel din imagini, plantat anul trecut este cel mai afectat. Din ce am observat cei 4-5 peri plantati au simptome similare. Acesta din poze are majoritatea frunzelor maro, doar cateva mai sunt verzi, dar si acestea par afectate, asa cum se vede in imagini. Atasez mai multe fotografii relevante. Ultima poza, cea cu frunzele mai verzi este facuta la inceputul lunii august, din pacate nu am reusit pana acum sa va scriem si s-a mai intarziat. Parul sta toata ziua direct in soare si este udat saptamanal. Ultima luna a fost din pacate foarte secetoasa, in timpul zilei fiind temperaturi foarte ridicate, iar noaptea fiind mai racoare. A fost stropit in primavara cu amestec de zeama bordeleza si ulei horticol. Am respectat deasemenea planul de stropire de la semintoase de pe site-ul Dvs. Ati putea sa ne ajutati va rog cu un sfat, cu ce am putea sa il dam ca sa nu il pierdem? Zeama bordeleza de urgenta sau ?
Multumesc!
BogdanAttachments:
- ‹›0
-
Bogdan19 august 2024
Buna ziua,
Avem mai multi peri plantati in livada noastra de langa Bucuresti, care sunt afectati pentru moment de ceva asemanantor. Din ce am observat cei 4-5 peri plantati au simptome similare. Acesta din poze are foarte multe frunze maro, doar cateva mai sunt verzi, dar si acestea par afectate, asa cum se vede in imagini. Culoarea maro am observat ca se extinde dinspre extremitatea frunzei catre interior. Atasez mai multe fotografii relevante. Parul sta toata ziua direct in soare si este udat saptamanal. Ultima luna a fost din pacate foarte secetoasa, in timpul zilei fiind temperaturi foarte ridicate, iar noaptea fiind mai racoare. A fost stropit in primavara cu amestec de zeama bordeleza si ulei horticol. Am respectat deasemenea planul de stropire de la semintoase de pe site-ul Dvs. Ati putea sa ne ajutati va rog cu un sfat, cu ce am putea sa il dam ca sa il ajutam sa treaca peste aceasta boala/problema?
Multumesc!
BogdanAttachments:
- ‹›0
Bogdan19 august 2024Buna ziua,
Avem mai multi peri plantati in livada noastra de langa Bucuresti, care sunt afectati pentru moment de ceva asemanantor. Acesta din imagini pare la inceput. Din ce am observat cei 4-5 peri plantati au simptome aproximativ similare. Asa cum se poate vedea si in imagini, unele frunze au inceput sa aiba pete maro in partea exterioara. Parul sta toata ziua direct in soare si este udat saptamanal. Ultima luna a fost din pacate foarte secetoasa, in timpul zilei fiind temperaturi foarte ridicate, iar noaptea fiind mai racoare. A fost stropit in primavara cu amestec de zeama bordeleza si ulei horticol. Am respectat deasemenea planul de stropire de la semintoase de pe site-ul Dvs. Ati putea sa ne ajutati va rog cu un sfat, cu ce am putea sa il dam ca sa il ajutam sa treaca peste aceasta problema?
Multumesc!
BogdanAttachments:
- ‹›0
Bogdan19 august 2024Buna ziua,
Avem mai multi meri plantati in livada noastra de langa Bucuresti anul acesta in primavara. Unul dintre ei are de aproximativ o saptamana mai multe frunze uscate in partea inferioara. Pentru moment mai sunt doar cateva frunze verzi in partea superioara, asa cum se vede in imagini. Marul sta din pacate toata ziua direct in soare si a fost udat saptamanal. Ultima luna a fost din pacate foarte, foarte secetoasa, in timpul zilei fiind temperaturi foarte ridicate, peste 37 de grade, iar noaptea fiind mai racoare. Nu a fost stropit in primavara cu amestec de zeama bordeleza si nici cu ulei horticol. Ati putea sa ne ajutati va rog cu un sfat, cu ce am putea sa il dam ca sa nu il pierdem? Este oare afectat de vreo boala sau pur si simplu ar fi nevoie sa il udam mai des de o saptamana, avand in vedere seceta din ultima luna ?
Multumesc!
BogdanAttachments:
- ‹›0
Bogdan19 august 2024Buna ziua,
Prunul din imagini are de aproximativ 2 saptamani foarte multe frunze din partea de jos ingalbenite la varf, doar cateva mai sunt verzi in partea superioara, asa cum se poate vedea in imagini. Prunul sta toata ziua direct in soare si a fost udat saptamanal. Ultima luna a fost din pacate foarte secetoasa, in timpul zilei fiind temperaturi foarte ridicate, de peste 37 de grade, iar noaptea fiind mai racoare. A fost stropit in primavara cu amestec de zeama bordeleza si ulei horticol. Am respectat deasemenea planul de stropire de la samburoase de pe site-ul Dvs. Ati putea sa ne ajutati va rog cu un sfat, cu ce am putea sa il dam ca sa poata sa treaca peste aceasta problema?
Multumesc!
BogdanAttachments:
- ‹›0
Bogdan19 august 2024Buna ziua,
Marul din imagini a fost plantat anul aceasta in primavara, iar de aproximativ 1 saptamana si jumatate au inceput sa i se usuce frunzele intr-un mod foarte rapid. Mentionez ca marul sta toata ziua direct in soare si a fost udat saptamanal. Ultima luna a fost din pacate foarte, foarte secetoasa, in timpul zilei fiind temperaturi foarte ridicate, de peste 37 de grade, iar noaptea fiind mai racoare. Nu a fost stropit in primavara cu amestec de zeama bordeleza si nici cu ulei horticol. Ati putea sa ne ajutati va rog cu un sfat, daca se mai poate oare recupera cu ceva? Ne-ar ajuta deasemenea sa intelegem daca a fost afectat de o anume boala sau daca udarea saptamanala nu a ajuns, avand in vedere vremea extrema de calda?
Multumim mult!
BogdanAttachments:
- ‹›0
Bogdan19 august 2024Buna ziua,
Marul acesta, plantat in livada noastra in primavara, prezinta de aproximativ 1 saptamana frunzele din partea superioara uscate. Am observat in schimba ca sunt cativa lastari mici (1-2 la numar), asa cum se vede si in ultima poza, de-abia iesiti care sunt inca verzi. Marul sta din pacate toata ziua direct in soare si a fost udat saptamanal. Ultima luna a fost din pacate foarte, foarte secetoasa, in timpul zilei fiind temperaturi foarte ridicate, de peste 37 de grade, iar noaptea fiind mai racoare. Nu a fost stropit in primavara cu amestec de zeama bordeleza si nici cu ulei horticol. Ati putea sa ne ajutati va rog cu un sfat, cu ce am putea sa il dam ca sa treaca peste aceasta problema? Este afectat de vreo boala sau udarea saptamanala nu a fost destul si atunci sa il udam mai bine o data la 2-3 zile.
Multumim mult!
BogdanAttachments:
- ‹›0
Bogdan19 august 2024Buna ziua,
Marul din imagini a fost plantat anul aceasta in primavara in livada noastra de langa Bucuresti, iar de aproximativ 1 saptamana si jumatate au inceput sa ii apara aceste pete de arsuri. O parte buna din frunze, asa cum se observa si in poze s-au uscat deja. Mentionez ca marul sta toata ziua direct in soare si a fost udat saptamanal. Ultima luna a fost din pacate foarte, foarte secetoasa, in timpul zilei fiind temperaturi foarte ridicate, de peste 37 de grade, iar noaptea fiind mai racoare. Nu a fost stropit in primavara cu amestec de zeama bordeleza si nici cu ulei horticol. Deci, din pacate nu este protejat deloc de boli. Ati putea sa ne ajutati va rog cu un sfat, cu ce am putea sa dam ca sa isi revina? Deasemenea mentionez ca mai avem cativa meri in livada cu simptome asemanatoare. Incercam sa ne dam seama daca ne confruntam cu o boala care ii afecteaza destul de rapid sau daca este nevoie sa ii udam mai des de o saptamana, avand in vedere conditiile de mediu extreme din ultima luna si jumatate?
Multumim mult!
BogdanAttachments:
- ‹›0
Bogdan19 august 2024Buna ziua,
Parul nostru, plantat acum aproximativ 4 ani prezinta de cateva zile unele frunze ingalbenite, iar pe unele din ele se pot vedea deja cateva pete maro. Atasez mai multe fotografii. Acesta a fost stropit in primavara cu amestec de zeama bordeleza si ulei horticol. Am respectat deasemenea planul de stropire de la semintoase de pe site-ul Dvs. A crescut chiar foarte bine pana acum anul acesta.
Precizez deasemenea ca a avut rapan acum 2 ani, moment in care a fost tratat cu zeama bordeleza asa cum ne-ati recomandat.
Parul sta toata ziua direct in soare si este udat saptamanal. Ultima luna a fost din pacate foarte secetoasa, in timpul zilei fiind temperaturi foarte ridicate, peste 36-37 de grade, iar noaptea fiind mai racoare. Ati putea sa ne ajutati va rog cu un sfat, cu ce am putea sa il dam ca sa treaca peste aceasta problema? Sa incercam din nou oare cu zeama bordeleza, dupa ce eliminam frunzele mai afectate?
Multumesc!
BogdanAttachments:
- ‹›0
-
Tom BotanistulSPECIALIST
Tom Botanistul
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTE19 august 2024Buna ziua. Simptomele de depreciere sunt similare celor provocate de actiunea unor factori abiotici nefavorabili (arsuri solare, vant puternic si uscat, seceta, aparitia unor carente nutritive etc.).
In cazul acesta, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg, prin imprastiere in jurul pomilor, in doza de 30 – 50 g/mp, urmat de incorporare si udare. Acest ingrasamant creste rezistenta pomilor la seceta si inghet si imbunatateste echilibrul hidric al plantelor, favorizeaza maturarea lemnului, crescand astfel rezistenta la temperaturile scazute din timpul iernii.
Dupa caderea frunzelor, se recomanda efectuarea tratamentelor din repaus vegetativ. Mai multe informatii regasiti in articolul: Tratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupru. Incepand din primavara, dupa pornirea in vegetatie, este important sa realizati tratamentele preventive in functie de fenofaza (Prun – Program de tratamente, Mar - Program de tratamente si Par – Program de tratamente) si sa administrati un ingrasamant special conceput pentru pomii fructiferi, precum Ingrasamant Organic Pomi Fructiferi, 2 kg, aplicat conform informatiilor de pe eticheta produsului. Mai multe informatii cu privire la ingrasamintele si perioadele in care se pot administra pomilor fructiferi regasiti in articolul nostru din Comunitatea Botanistii: Plan fertilizare pomi fructiferi.-
Acest răspuns a fost modificat acum 8 luni de către
Tom Botanistul.
-
Acest răspuns a fost modificat acum 8 luni de către
Tom Botanistul.
Articole recomandateTratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupruTratamente de iarna pentru a combate bolile si daunatorii in faza incipienta, cu uleiuri si fungicide pe baza de cupru, de la Comunitatea Botanistii.Prun – Program de tratamenteTratamente la prun in functie de fenofaza, combatere boli, daunatori cu fungicide, insecticide, indicatii de aplicare, de la Comunitatea Botanistii.Mar - Program de tratamenteTratamente la mar pe fenofaze, stropiri, combatere boli, daunatori cu fungicide, insecticide, indicatii de aplicare, de la Comunitatea Botanistii.Par – Program de tratamenteTratamente la par in functie de fenofaza, combatere boli, daunatori cu fungicide, insecticide, indicatii de aplicare, de la Comunitatea Botanistii.Plan fertilizare pomi fructiferiPlan de fertilizare pentru pomi fructiferi, sfaturi de ingrijire, ingrasaminte de la Comunitatea BotanistiiBogdan6 septembrie 2024Buna ziua! Am urmat sfatul Dvs. si am administrat Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg, prin imprastiere in jurul pomilor, in doza de 50 g/mp. Inainte de ingrasamant, primul par din aceasta postare si-a pierdut undeva la peste 95% din frunze (toate s-au innegrit si au cazut). Dupa administrarea ingrasamantului parul a infrunzit, asa cum se poate observa in imagini. Pentru moment undeva la 80% din muguri s-au deschis si frunzele sunt verzi exact ca primavara. Intrebarea noastra este ce se va intampla cu acest pom la primavara, daca el a infrunzit la sfarsit de august/inceput de septembrie? Este nevoie sa il ajutam cu ceva astfel incat sa isi formeze in cel mai scurt timp alti muguri pentru primavara viitoare sau cum va reusi la primavara sa infrunzeasca din nou?
Va multumim!
BogdanAttachments:
- ‹›0
-
Tom BotanistulSPECIALIST
Tom Botanistul
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTE6 septembrie 2024Buna ziua. Reinfrunzirea pomului a putut fi cauzata de o serie de factori, precum: temperaturile foarte ridicate din acest sezon, (posibil urmate de ploi abundente), seceta prelungita, posibil si o acumulare ridicata de potasiu in sol (potasiul deja existent + cantitatea administrata) etc. In ceea ce priveste formarea mugurilor pentru sezonul urmator, aceasta depinde de mai multi factori: rezervele actuale de nutrienti ale pomului, conditiile de mediu din urmatoarele perioade, precum si modul de ingrijire. De moment, se recomanda monitorizarea si ingrijirea corespunzatoare a pomului.
AutorMesajeVezi 9 fire de răspunsuriA fost de ajutor această discuție?
1 persoană consideră această discuție ajutătoare
✖Ajută-ne să îmbunătățim această paginăNe pare rău că nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai. Spune-ne ce consideri că putem îmbunătăți.
Părerea ta ALTĂDATĂ
N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.Te ținem la curent
Te-am trecut pe listă!
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou? În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.Întreabă-mă orice, de la sfaturi simple de udare și fertilizare până la soluții pentru combaterea dăunătorilor. 🌱🐞Estimare livrare
Afișează puncteÎnapoi-
Ruxandra18 aprilie 2025Tom BotanistulSPECIALIST
Tom Botanistul
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTESondajeAna3 aprilie 2025Florin31 martie 2025‹›0
1 urează frunze verziSamburoase si semintose, Prunus cerasifera, corcodus, plantare recenta, uscatBuna ziua, Am plantat acest prunus cesarifera ieri, pare cam uscat, credeti ca isi mai revine? Asa l-am cumparat iar cel de la care l-am cumparat spune ca isi revine... mai multCiteșteSfatul specialistului și încă un răspuns
TrimiteFrunze verziAna ulmanu31 martie 20255 urează frunze verziSamburoase si Semintoase, Inlocuitor VertimecDoresc sa fac o stropire pentru samburoase. Este vorba de stropirea la scuturarea petalelor. Am găsit o schema de tratament care conține produsele următoare în amestec 1. Chorus 2. Movento/... mai multCiteșteSfatul specialistului
TrimiteFrunze verzi -
Discuții pe teme similare
NOTĂ
BOTANIȘTII4,8Sunteți cei mai buni experți!Oferiți informații prețioase despre îngrijirea plantelor si combaterea dăunătorilor ! Și foarte bine aprovizionați cu toate produsele.Elvira DAmbele produse sunt foarte bine realizate si foarte eficiente. Sunt destul de cusurgiu de felul meu, dar aici chiar nu am avut ce spune... Bravo!Catalin EDa . Am recomandat si pina acum . Bravo , informatii foarte bune , produse diverse . Lipseste o aplicatie de identificare a bolilor si a daunatorilorSorin BMultumesc pentru amabilitatea cu care mi-ati raspuns la intrebarile adresate si pentru promptitudinea livrarii. Mihaela GrigoreMihaela GAm gasit informatii foarte bune privind bolile, daunatorii si tratamentele necesare ingrijirii pomilor fructiferi. Va multumesc Dobrescu AdrianaADRIANA Dusurinta utilizare site, explicatii i detaliu, cand am probleme cu plantee imediat intru pe site sa vad sfaturilealina pLivrare la timp, iar calitatea produsului este OK.M-am bucurat ca am gasit produsul ambalat, intr-o cantitate acceptabila (300gr). Nu doream pliculete sau cantitati mari (1Kg). Deci totul a fost in regula. Nu este prima data cand fac comanda de pe acest site. Am fost multumit de fiecare data. Ar fi de preferat daca puteti avea o mai mare diversitate de produse, astfel incat sa nu fiu nevoit sa iau si de pe alt site.. Multumesc.RECOMANDDan AProdusele primite mai aveau câteva luni până expiră (din termenul de 2 ani menționat de producător). Aș fi apreciat mai mult să fie menționat acest luctu sau măcar să aibe valabilitate mai mareSilviu SInformatiile de pe site sunt utile si la obiect insa site-ul merge foarte greu si e aproape imposibil de folosit cu browser-ul Chrome. Am reusit sa plasez comanda cu greu prin browserul Intrenet Explorer 10, insa a trebuit sa completez datele de doua ori si sa astept foarte mult pentru incarcarea unei pagini. MultumescMonica BAm reușit sa găsesc în formații detaliate, dar si produse care au functionat pentru diferitele probleme pe care le-am avut de rezolvat în materie de plante.Georgiana MDescarcă aplicația Botaniștii
Susținem
Informații Companie
Copyright 2016-2025 PestControl Expert×LIVRARE GRATUITĂ cu contul tăuLoghează-te sau creează-ți un cont și profită de livrare gratuită nelimitată.Acum economisești la fiecare comandă.Livrare in 24 oreoriunde in RomaniaEchipă profesionistăde ingineri agronomiPortofoliu Completstoc propriu -
Acest răspuns a fost modificat acum 8 luni de către
-