Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Irene C
   26 mai 2020

   Salvare trandafir japonez – uscare/ ofilire

   Buna ziua,

   Va scriu cu speranta ca ma puteti ajuta sa imi salvez trandafirul japonez, in vârsta de aprox 9 -10 ani.
   Atasez si fotografii pentru o mai buna intelegere.

   Era un copacel plin de frunze care facea non-stop flori, toara vara, iarna, primavera si toamna.

   Incepand din luna Decembrie anul trecut au inceput sa ii cada frunzele iar cele ramase au un aspect ofilit si pamantul pare ca nu se mai usuca – ramane umed.
   Inainte de aceasta faza, trebuie sa mentionez ca pe perioada verii am descoperit ca are ca niste purici / insecte albe pe el care ii faceau frunzele lipicioase – am cumparat un spray chimical si l-am dat cu acest spray si insectele au disparut.
   Pamantul este umed desi nu am pus apa timp indelungat si inca nu pun.
   Cae mai lunga pauza de apa a fost cred ca vreo 4 -5 saptamani. Dupa aceasta pauza de apa, pamantul parea ca s-a uscat si dragul de el totusi, a facut 3 flori anul asta in luna Martie.
   Am inceput sa ii pun apa cate putin, dar pamantul a inceput sa ramana iar umed – asa este si acum – nu ii mai pun apa.
   Frunzele tot cu aspect ofilit sunt.

   Am citit acest articol https://www.hiddenvalleyhibiscus.com/care/wilt.htm si imi pare ca suferea de stress si wilt desease

   L-am mutat de pe balcon unde statea in soare si l-am pus la bucatarie intr-un loc mai umbros dar unde dupaamiaza ajunge totusi soarele.
   Am inceput sa ii ud frunzele, fiecare in parte, dar nu imi dau seama daca trebuie sa ii schimb pamantul (desi in articol spune ca nu) sau sa il tund – mentinez ca nu l-am tuns niciodata!

   Ma sfatuiti va rog ce sa ii fac ca sa il revitalizez?

   Multumesc frumos!

   Attachments:
   #63870

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   26 mai 2020

   Buna ziua, pentru ca drenarea apei sa se realizeze corespunzator este indicat ca ghiveciul sa prezinte gauri de scurgere. Este indicat sa taiati in sectiune o ramura pentru a vedea daca in interior este verde sau uscata. Este posibil ca planta sa fi suferit un stres fiziologic, iar radacinile sa nu poata asimila apa si substantele nutritive. In acest caz, se poate administra un stimulator, precum Razormin (Razormin, 250 ml), aplicat prin udare in doza 3 ml/ 1 l apa. Se pot face doua-trei tratamente la interval de 10-14 zile intre ele.
   Dupa aparitia frunzelor, se poate aplica un ingrasamant foliar cu efect de regenerare si intarire a plantelor, precum Biplantol Vital (Biplantol Vital NT, 250 ml), aplicat prin pulverizare pe frunze in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile foliare se pot repeta la aproximativ doua-trei saptamani.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Salvare trandafir japonez - uscare/ ofilire Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Trandafiri japonezi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Marian Petrica
  25 noiembrie 2021
  Trandafir japonez uscat – ce pot face sa-l salvez? Comunitatea Botanistii
  E udat la 3-4 zile, lumina indirecta are cam toata ziua. Cred ca mare greseala a fost sa-l ud cu apa in care am pus un fertilizant pt plante verzi( folosit pt toate celelalte plante). Ce-i pot face sa-l salvez? multumesc!
  0
  2
  Trimite
  Demeter Ionela
  24 noiembrie 2021
  Buna am un trandafir care a început să piardă tot mai multe frunze se îngălbenesc și cad acum incepe sa și înflorească.multumesc
  0
  3
  Trimite
  Diana Popovici
  12 octombrie 2021
  De ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea BotanistiiDe ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea BotanistiiDe ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea Botanistii
  A fost ținut in aer liber pana acum o săptămâna, de când l-am pus in interior frunzele s-au îngălbenit si cad. Este udat la câteva zile apa nu este pusă in exces dar nici puțin. Nu prezintă insecte pe frunze
  0
  1
  Trimite
  Sara
  11 octombrie 2021
  Trandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea Botanistii
  Buna ! Am un trandafir japonez/chinezesc care era super frumos, inflorea abundent pana primavara anului curent. Deodata, a inceput sa nu mai faca flori, frunzele i se ingalbenesc si cad iar varfurile ramurilor pui raman nedezvoltate si se usuca. Flori nu a mai facut. I-am schimbat substratul ( -ce e drept, e substrat simplu- i-am pus ingrasamant organic si e la fel. Nu mai stiu ce sa ii fac. Ma puteti ajuta va rog ?
  2
  3
  Trimite
  Laura Florea
  7 octombrie 2021
  De ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea Botanistii
  Îl am de 1 an și jumătate, îl țin în bucătărie pe blat, în fața geamului să aibă lumină,a înflorit de 2 ori,dar de când l am mutat Intr un ghiveci mai mare,i se au uscat bobocii de floare și frunzele au început să se răsucească și să se usuce.Il ud când pământul e uscat la suprafață,de 2 zile l am pus din nou Intr un ghiveci mai mic.Nu știu dacă își mai revine, aș vrea să l salvez . Ajutați mă cu un sfat, vă rog , Vă mulțumesc anticipat.
  0
  5
  Trimite