Vezi 1 fir de răspunsuri
  • George
   11 iulie 2023
   3 urează frunze verzi

   Salcie plangatoare, depreciere brusca (stropire apa cu clor)

   A sta langa piscina, bănuiesc sa s a stropit cu clorul de la piscina. O zi era perfecta, apoi imediat s a uscat frunzele o pot slava

   #176093

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   12 iulie 2023

   Buna ziua. In cazul in care considerati ca deprecierea a intervenit in urma intrarii plantei in contact cu apa cu clor, se recomanda amplasarea plantei in conditii de mediu optime (Salcia, informatii si sfaturi de ingrijire), indepartarea partilor de planta depreciate si efectuarea unui tratament foliar, cu un ingrasamant precum Terra-Sorb Foliar, 250 ml, in doza de 25 ml/10 L apa, prin pulverizare foliara pe frunzele sanatoase ramase. Tratamentul cu ingrasamant poate fi repetat la un interval de 10-14 zile. Acest ingrasamant ajuta plantele in corectarea situatiilor de fitotoxicitate, precum si in depasirea situatiilor de stres datorate conditiilor nefavorabile de mediu si de ingrijire.
   In plus, pentru imbunatatirea calitatii substratului si stimularea depasirii perioadei de stres suferite, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat in acest scop: AMN Nordalge, 500 ml sau AMN BonaVita, 500 ml prin udare la radacina, conform recomandarilor din descrierea fiecarui produs in parte.
   Avand in vedere aspectul plantei din fotografiile atasate si cele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acesteia pe viitor.

   #176342
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

salcie-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Salcia

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi