Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Laurentiu
   14 iulie 2023
   2 urează frunze verzi

   Salcia, frunzele se usuca si au pete

   Salcia a fost plantata acum foarte multi ani langa iaz,acesta fiind plin cu apa mereu,ulterior de anul trecut am secat iazul pentru niste lucrari iar de o saptamana aceasta a inceput sa i se ingalbeneasca frunzele si aparand aceste pete,are legatura cu faptul ca iazul e secat,daca da de ce abia acum,are aproape un an de cand e iazul asa

   # 176841

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   17 iulie 2023

   Buna ziua. Intrucat salcia plangatoare (Salix babylonica) este o specie cu exigente fata de umiditatea solului, este posibil ca deprecierea sa fie corelata cu secarea iazului (in functie de proprietatile solului din zona respectiva, respectiv aprovizionarea acesteia cu apa). Cel mai probabil umiditatea solului in adancime a scazut treptat, ajungand sub limita suportata de arbore abia in perioada secetoasa din acest an. In plus, avand in vedere petele de pe frunza cuprinsa in fotografia realizata de aproape, este posibil ca salcia sa fie afectata de instalarea si propagarea unor agenti fitopatogeni, cel mai probabil patari.
   Astfel, daca doriti, puteti avea in vedere eliminarea frunzelor ingalbenite si patate, pe cat posibil, iar ulterior efectuarea a 2 tratamente la un interval de 7-10 zile, cu un fungicid cu spectru mai larg de combatere, precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. Este indicat sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Intrucat salcia pare inalta, pentru asigurarea unei distribuiri cat mai uniforme a solutiei, puteti avea in vedere utilizarea unui pulverizator precum Pulverizator manual SOLO 475, la care sa se ataseze o tija precum SOLO Tija carbon 120-230 cm – 4900445 sau SOLO Tija carbon 120 cm – 4900449.
   Simultan cu efectuarea tratamentelor, pentru imbunatatirea calitatii solului, stimularea extinderii radacinilor si cresterea rezistentei salciei fata de factorii de stres, este indicata administrarea unui ingrasamant precum AMN Nordalge, 500 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.
   In continuare, se recomanda ingrijirea corespunsatoare a salciei (udare, fertilizare, taieri). Pentru mai multe informatii legate de ingrijirea optima a acestor specii de plante ornamentale, puteti accesa articolul nostru: Salcia, informatii si sfaturi de ingrijire.
   Ulterior, in toamna (septembrie-octombrie) se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant cu continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg, prin imprastiere in jurul arborelui, in doza de 20 – 30 g/mp, urmat de incorporare si udare. Acest ingrasamant sporeste rezistenta la seceta si inghet, imbunatatind totodata echilibrul hidric al arborilor.

   # 177010
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

salcie-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Salcia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi