Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Irina
   29 iulie 2023
   7 urează frunze verzi

   Salcia, crengi uscate, crapate si maronii la baza

   Buna ziua, avem o salix pendula careia i se usuca crengutele. Acestea sunt crapate si maronii la baza. Nu am tratat-o cu nimic, nestiind exact ce ce. Ajutati-ma va rog, cu o sugestie.
   Multumesc!

   # 179401

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   31 iulie 2023

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa mentionati momentul plantarii sau varsta aproximativa a salciei, momentul debutarii simptomelor, respectiv sa descrieti conditiile de mediu din zona (sol, temperaturi, vant, precipitatii), la ce intervale de timp si prin ce metoda realizati udarea, ce cantitate de apa administrati la o udare, daca ati administrat ingrasaminte, daca au fost modificari in jurul plantei (ex. sapaturi, santier, substante scurse, erbicidare), precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie si sa descrieti simptomele observate, respectiv sa atasati cateva fotografii cu planta in ansamblu.

   # 179512
   0 urează frunze verzi
   • Irina Istratescu
    5 august 2023

    Buna ziua, este plantata in primavara aceasta, nu ii stiu varsta, avea aprox 100 cm, acum are cam 130, nu a primit ingrasamant, udata cu apa de put nefiltrata, posibil cu 2-3 litri. Udam cu furtunul zilnic vara, deci nu pot estima foarte exact cantitatea de apa. Locuim innOtopeni, deci sol de campie, mult vant si mult soare. I-au aparut ranile respective cam acum 2 saptamani. Nu au fost lucrari in jurul ei, iar ca tratamente/ingrasaminte, in zona poate doar cele aduse gazonului. La baza tulpinii, crengile erau acoperite cu ceara cand am cumparat-o. Va multumesc mult!

    # 180341
    1 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     7 august 2023

     Buna ziua. Simptomele de depreciere pot fi cauzate de o serie de factori abiotici sau biotici: conditii de mediu si de ingrijire nepotrivite, radacina afectata, stresul suferit la plantare, afectiuni fitopatogene (posibil cancer, insa doar din fotografii, o identificare exacta nu este posibila). In timp ce unele afectiuni sunt curabile, pentru altele nu exista remediu, singura optiune fiind indepartarea si distrugerea exemplarului prin ardere. Pentru o identificare exacta, puteti avea in vedere efectuarea unei analize de laborator, la un Institut de Protectia Plantelor din zona in care va aflati.
     Avand in vedere capacitatea de regenerare a speciei, puteti avea in vedere indepartarea tuturor ramurilor afectate, pana la tesut sanatos. Ulterior, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament foliar, cu un fungicid pe baza de cupru, precum Champ 77 WG, 20 g. Acesta se aplica prin pulverizare pe intreaga planta, in doza de 20 g/ 10 L apa, conform instructiunilor de pe eticheta. In continuare, se recomanda respectarea cerintelor de ingrijire specifice acestor specii, detaliate si in articolul nostru (Salcia, informatii si sfaturi de ingrijire). Este indicata indepartarea pietrisului de la baza plantei (intrucat acesta mentine o umiditatea ridicata si nu permite circulatia aerului la nivelul radacinilor) si asigurarea unei umiditati corespunzatoare, folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul si lasand solul sa se usuce usor intre doua udari. In plus, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant bogat in microorganisme benefice, ce sprijina planta in conditii de stres, precum AMN Nordalge, 500 ml, aplicat prin udare la radacina. Nu se poate preciza cu exactitate evolutia salciei pe viitor.

     # 180411
     0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
Caută
Euphorbia
Gutui
vinete-cultivare-ingrijire
Vinete
castraveti-cultivare-ingrijire
Castraveti
daunatori-igiena-publica
Daunatori Pest Control
maslinul-sfaturi-ingrijire-si-cultivare
Maslin
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
mesteacan-sfaturi-ingrijire
Mesteacan
trandafiri-sfaturi-ingrijire
Trandafiri
Gazon - peluze
prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Laurocires
afide-sfaturi-combatere
Afide
Muscata
capsun-cultivare-ingrijire
Capsun
Albizia-sfaturi-ingrijire
Albizia
artar-sfaturi-ingrijire
Artar
buxus-sfaturi-ingrijire
Buxus
chiparos-sfaturi-ingrijire
Chiparos

Discuție nouă despre

salcie-sfaturi-ingrijire
Despre Salcia
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 61 discuții despre Salcia

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi