Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Ionut
      2 martie 2021
      10 urează frunze verzi

      Rozmarinul se usuca

      Buna ziua! Am achizitionat acest rozmarin de o saptamana jumatate. L-am pozitionat la fereastra unde are lumina directa. L-am stropit doar cu stropitoarea pe frunze si pe pamant atunci cand am vazut ca pamantul este uscat. Acum incepe sa se usuce. Ce as putea sa fac? Multumesc anticipat!

      # 82298

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 martie 2021

      Buna ziua, simptomele pe care le prezinta rozmarinul sunt caracteristice afectiunilor provocate de umiditatea persistenta la nivelul radacinilor. In general, udarea in exces, drenajul slab al substratului, ghivecele ce nu permit drenarea apei, creeaza conditii optime pentru aparitia si dezvoltarea bolilor la plante. In acest caz, este important sa eliminati, in primul rand, portiunile afectate, pentru a diminua raspandirea afectiunii, dupa care, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml.

      # 83172
      0 urează frunze verzi
      • Ionut
        11 martie 2021

        Buna ziua! Revin cu o noua intrebare. Dupa postarea facuta anterior am descoperit ca in pamantul plantei sunt viermi si purici. Am fost la un magazin cu insecticide unde mi s-a dat o fiola de insecticid si am cumparat si pamant nou de turba. I-am schimbat pamantul, am spalat foarte bine radacinile si l-am lasat asa timp de o saptamana la fereastra. Ulterior l-am pulverizat cu insecticidul diluat cu apa. Momentan nu vad vreo imbunatatire, dar nici nu pare sa se fi inrautatit situatia. Ce as putea sa mai fac? Multumesc anticipat!

        # 83569
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          11 martie 2021

          Avand in vedere masurile intreprinse precum si tratamentele aplicate, pentru a-l ajuta sa treaca peste stresul suferit si in urma transplantarii, se recomanda administrarea unui ingrasamant specific precum AMN BonaVita, 500 ml. Acesta se dizolva in doza de 5 ml/1L apa si se administreaza intr-o cantitate de apa egala cu cea folosita in mod obisnuit la udare. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 7-10 zile.

          # 83574
          0 urează frunze verzi
    • Alxa
      14 iulie 2021

      La câtă apă a avut înainte planta, dacă îi mai dați extra apa cu tratament, nu cred că mai își revine.
      Poate găsiți un loc unde să o plantați fără pământul din ghiveci sau cumpărați alt rozmarin doar de la Lidl. Eu am luat câte două ghivece de la toate supermarketurile. Doar cele de la Lidl au rezistat. Le-am pus lângă gard la semiumbră.Iarna le-am protejat cu coceni.Stau în sud. Cresc și plantele de rozmarin ale colegilor care nu au condiții la bloc. Plantele sunt peste 60 cm. La fiecare 3 ani le tund. Eu am pădure lângă și trebuie gard de protecție pentru că rozmarinul place mult căprioarelor:).

      # 98284
      1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

rozmarin-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Rozmarin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi