Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Ionut
   2 martie 2021

   Rozmarinul se usuca

   Buna ziua! Am achizitionat acest rozmarin de o saptamana jumatate. L-am pozitionat la fereastra unde are lumina directa. L-am stropit doar cu stropitoarea pe frunze si pe pamant atunci cand am vazut ca pamantul este uscat. Acum incepe sa se usuce. Ce as putea sa fac? Multumesc anticipat!

   #82298 Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradina
   2 martie 2021

   Buna ziua, simptomele pe care le prezinta rozmarinul sunt caracteristice afectiunilor provocate de umiditatea persistenta la nivelul radacinilor. In general, udarea in exces, drenajul slab al substratului, ghivecele ce nu permit drenarea apei, creeaza conditii optime pentru aparitia si dezvoltarea bolilor la plante. In acest caz, este important sa eliminati, in primul rand, portiunile afectate, pentru a diminua raspandirea afectiunii, dupa care, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml.

   • Ionut
    11 martie 2021

    Buna ziua! Revin cu o noua intrebare. Dupa postarea facuta anterior am descoperit ca in pamantul plantei sunt viermi si purici. Am fost la un magazin cu insecticide unde mi s-a dat o fiola de insecticid si am cumparat si pamant nou de turba. I-am schimbat pamantul, am spalat foarte bine radacinile si l-am lasat asa timp de o saptamana la fereastra. Ulterior l-am pulverizat cu insecticidul diluat cu apa. Momentan nu vad vreo imbunatatire, dar nici nu pare sa se fi inrautatit situatia. Ce as putea sa mai fac? Multumesc anticipat!

    • Tom Botanistul, ajutor in gradina
     11 martie 2021

     Avand in vedere masurile intreprinse precum si tratamentele aplicate, pentru a-l ajuta sa treaca peste stresul suferit si in urma transplantarii, se recomanda administrarea unui ingrasamant specific precum AMN BonaVita, 500 ml. Acesta se dilueaza in doza de 5 ml/1L apa si se administreaza intr-o cantitate de apa egala cu cea folosita in mod obisnuit la udare. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 7-10 zile.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.