Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Ionut
   2 martie 2021

   Rozmarinul se usuca

   Buna ziua! Am achizitionat acest rozmarin de o saptamana jumatate. L-am pozitionat la fereastra unde are lumina directa. L-am stropit doar cu stropitoarea pe frunze si pe pamant atunci cand am vazut ca pamantul este uscat. Acum incepe sa se usuce. Ce as putea sa fac? Multumesc anticipat!

   #82298

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   2 martie 2021

   Buna ziua, simptomele pe care le prezinta rozmarinul sunt caracteristice afectiunilor provocate de umiditatea persistenta la nivelul radacinilor. In general, udarea in exces, drenajul slab al substratului, ghivecele ce nu permit drenarea apei, creeaza conditii optime pentru aparitia si dezvoltarea bolilor la plante. In acest caz, este important sa eliminati, in primul rand, portiunile afectate, pentru a diminua raspandirea afectiunii, dupa care, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml.

   • Ionut
    11 martie 2021

    Buna ziua! Revin cu o noua intrebare. Dupa postarea facuta anterior am descoperit ca in pamantul plantei sunt viermi si purici. Am fost la un magazin cu insecticide unde mi s-a dat o fiola de insecticid si am cumparat si pamant nou de turba. I-am schimbat pamantul, am spalat foarte bine radacinile si l-am lasat asa timp de o saptamana la fereastra. Ulterior l-am pulverizat cu insecticidul diluat cu apa. Momentan nu vad vreo imbunatatire, dar nici nu pare sa se fi inrautatit situatia. Ce as putea sa mai fac? Multumesc anticipat!

    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
     11 martie 2021

     Avand in vedere masurile intreprinse precum si tratamentele aplicate, pentru a-l ajuta sa treaca peste stresul suferit si in urma transplantarii, se recomanda administrarea unui ingrasamant specific precum AMN BonaVita, 500 ml. Acesta se dilueaza in doza de 5 ml/1L apa si se administreaza intr-o cantitate de apa egala cu cea folosita in mod obisnuit la udare. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 7-10 zile.

  • Alxa
   14 iulie 2021

   La câtă apă a avut înainte planta, dacă îi mai dați extra apa cu tratament, nu cred că mai își revine.
   Poate găsiți un loc unde să o plantați fără pământul din ghiveci sau cumpărați alt rozmarin doar de la Lidl. Eu am luat câte două ghivece de la toate supermarketurile. Doar cele de la Lidl au rezistat. Le-am pus lângă gard la semiumbră.Iarna le-am protejat cu coceni.Stau în sud. Cresc și plantele de rozmarin ale colegilor care nu au condiții la bloc. Plantele sunt peste 60 cm. La fiecare 3 ani le tund. Eu am pădure lângă și trebuie gard de protecție pentru că rozmarinul place mult căprioarelor:).

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Rozmarinul se usuca Comunitatea Botanistii
Aromatice si condimentare
Rozmarinul

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Ema Bratu
  17 septembrie 2021
  Ce pot face pentru a trata basicarea frunzelor la rozmarin? Comunitatea BotanistiiCe pot face pentru a trata basicarea frunzelor la rozmarin? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Frunzele rozmarinului s-au basicat. Este normal sau trebuie dat cu ceva? Se ma poate consuma? Multumesc!
  0
  5
  Trimite
  Alina Catalincescu
  15 mai 2020
  rozmarin transplantat in gradina – ace galbene Comunitatea Botanistiirozmarin transplantat in gradina – ace galbene Comunitatea Botanistiirozmarin transplantat in gradina – ace galbene Comunitatea Botanistiirozmarin transplantat in gradina – ace galbene Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Acest rozmarin este cumpărat așa mare și l-am pus de 2 Săptămâni in gradina, dar începe sa se îngălbenească. Va rog dați-mi un sfat, ce as putea sa fac?
  1
  2
  Trimite
  Andrei
  10 mai 2020
  Din rozmarinul meu zboara ceva musculite Comunitatea BotanistiiDin rozmarinul meu zboara ceva musculite Comunitatea BotanistiiDin rozmarinul meu zboara ceva musculite Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, Am un rozmarin plantat intr-un ghiveci mare pe balcon. Am observat ca daca misc crengile zboara din el cateva musculite. Am pozat una in atasament. De asemenea frunzele de la baza plantei au un aspect albicios. Puteti sa imi spuneti va rog daca are vreo problema si daca da cum o pot rezolva avand in vedere ca noi folosim din aceasta planta in bucatarie si nu l-as stropi cu insecticide... Multumesc de ajutor
  0
  1
  Trimite
  Dumitru
  25 aprilie 2018
  rozmarin cu ceva alb pe frunze Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, Am un rozmarin crescut in ghiveci si a aparut ceva alb pe el care nu stiu ce este. Daca scutur planta, acel ceva alb cade de pe el ca o ninsoare. Va rog sa-mi spuneti ce se intampla cu el. Va multumesc frumos!
  2
  1
  Trimite