Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Denisa
      12 mai 2023
      6 urează frunze verzi

      Rozmarin cu frunze uscate

      Buna ziua,am acest rozmarin de vreo 2 luni dar de o perioada a inceput sa isi innegreasca acele,care ar fi cauza?nu il ud decat cand e pamantul uscat!

      # 164987

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 mai 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre rozmarin: unde este amplasat, care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura)? Cat de des il udati si ce cantitate de apa utilizati la o udare? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Ghiveciul este suficient de incapator (verificati daca radacina iese prin orificii)? Substratul ofera un bun drenaj? Cand au debutat simptomele, mai exact? Ati administrat ingrasaminte? Se observa prezenta vreunui daunator sau a unor panze fine? Cu exceptia simptomelor de innegrire a frunzelor, mai observati si alte simptome relevante?
      In plus, va rugam sa atasati 1-2 fotografii si cu planta in ansamblu (in care sa se observe si ghiveciul).

      # 165041
      0 urează frunze verzi
    • Denisa
      16 mai 2023

      Buna ziua,rozmarinul se afla afara pe balcon,in plin soare,il ud cam odata pe saptamana cand pamantul este uscat,nu il ud cu multa apa,substratul este cu bun drenaj,am administrat ingrasamant AMN verde,nu am observat nici un afide!Cand l-am cumparat avea niste gandacei foarte mici negri in ghiveciul masca,dar nu i-am mai observat de cand am schimbat ghiveciul!

      # 166268
      0 urează frunze verzi
    • Denisa
      16 mai 2023

      Am umblat acum la ghiveci si radacinile ajunsese la fundul lui,sa fie oare din cauza asta?eu am vazut innegreala de vreo luna

      # 166280
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        16 mai 2023

        Buna ziua. Simptomele pot fi provocate atat de factori abiotici (conditii de mediu sau de ingrijire), cat si de factori biotici (posibil o afectiune), insa este dificil de precizat ce anume a condus la aparitia acestora.
        De moment, daca radacinile nu au ocupat intregul volum al ghiveciului/nu au iesit prin orificiile de drenaj, transplantarea poate fi efectuata mai tarziu, eventual in primavara urmatoare, pentru a nu provoca un stres suplimentar plantei.
        Atunci cand udati planta, este important sa ii administrati un volum adecvat de apa, astfel incat substratul sa se impregneze suficient, insa acesta trebuie lasat sa se usuce usor intre doua udari (nici uscat in totalitate, dar nici umed). In plus, este indicat sa verificati orificiile pentru drenaj, sa nu fie obturate si sa eliminati excesul de apa din vasul masca.
        Preventiv, puteti avea in vedere si efectuarea a 2 tratamente, la interval de 7 zile intre ele, cu un fungicid biologic precum Dynamic, 100 g, prin udare la radacina, in doza de 10 g/10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
        La 10-12 zile de la finalizarea tratamentelor cu fungicid, puteti relua administrarea ingrasamantului AMN Verde, 500 ml, prin udare, conform instructiunilor de pe eticheta.
        In plus, dupa intreprinderea acestor masuri, este recomandat sa monitorizati evolutia plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome, va asteptam mesajul impreuna cu fotografiile.

        # 166291
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

rozmarin-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Rozmarin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi