Vezi 1 fir de răspunsuri
    • VALENTIN
      25 mai 2023
      2 urează frunze verzi

      Rododendron – simptome usoare de depreciere, lipsa infloririi

      Buna ziua,

      Am doi rododendroni de aproximativ trei ani.
      Anul trecut si cu doi ani in urma au inflorit ambii ,..dar in acest an, unul din ei se pare ca este ,,intr-o pasa proasta,, .
      Incerc sa descriu cat pot de mult si o sa atasez foto care spun mai mult decat ce scriu eu ca si un nespecialist.
      Ambii sunt in plantati in containere ceramice destul de mari ( diametrul 50 cm si inaltime cam la fel) . Ii ud cam o data la saptamana cu apa in care adug ceva otet cam 50ml la 10 litrii de apa. Ingrasamant am pus Rhododendron Hauert.
      Eu cred ca au ceva ,,fugic,, fiindca unul a scapat si este inflorit acum ( i-am stropit cu amistar inca din martie) ,..dar cel din foto se pare ca are probleme si nu stiu cu ce sa-l mai tratez!

      # 168052

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      26 mai 2023

      Buna ziua. Simptomele care se pot observa in fotografia atasata pot fi asociate cu un cumul de factori biotici si abiotici necorespunzatori, precum udarea necorespunzatoare (otetul poate provoca arsuri), spatiul insuficient in ghiveci, conditiile de mediu neprielnice, oscilatiile de temperatura, lumina insuficienta, posibil instalarea unor agenti fitopatogeni, etc.
      De moment, se recomanda indepartarea si distrugerea partilor de planta depreciate, cu ajutorul unor instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (ex. Foarfeca Lady Pruner). Ulterior, se recomanda efectuarea unui tratament cu un fungicid precum Zoxis 250 SC, 10 ml sau Amistar, 10 ml.
      Pentru a spori rezistenta plantelor la diferite situatii de stres, se recomanda administrarea regulata a ingrasamantului pe care il detineti, special formulat pentru cerintele nutritionale ale rhododendronului (Ingrasamant Rhododendron Hauert, 1 kg), conform instructiunilor din descrierea produsului.
      Ulterior, pentru stimularea depasirii perioadei de stres suferite, este indicata aplicarea unui ingrasamant foliar precum Terra-Sorb Foliar, 250 ml sau Biplantol Vital NT, 250 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produselor. Prima aplicare se efectueaza la 7-10 zile dupa finalizarea tratamentelor fitosanitare cu fungicid.
      Pentru mai multe informatii despre ingrijire rhododendron, puteti accesa articolul nostru: Rhododendron, informatii si sfaturi de ingrijire. Avand in vedere aspectele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia plantei pe viitor. Este indicata monitorizarea evolutiei plantei o perioada de timp. In cazul in care observati si alte simptome neobisnuite, va rugam sa reveniti cu fotografii noi si cu descriere cat mai completa in ceea ce priveste simptomele observate.

      # 168197
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

rhododendron-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Rhododendron

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi