Rododendron cu frunze galbene si brunificate

Acest subiect conține 9 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ela Botanista, Ajutor in Gradina 3 noiembrie 2017 la 11:16 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 9 Răspunsuri
 • #15932 Răspuns
  Gaman Cornelia

  Frunzele rododendronului meu se fac galbene ca lămâia si cad.E vorba de vreo afecțiune sau este doar toamnă.????

 • #15941 Răspuns
  Tom Botanistul

  De unde provine apa cu care este udata planta, si la ce interval de timp? Ati administrat ingrasaminte?
  I-a fost schimbat locul recent?

 • #15953 Răspuns
  Gaman Cornelia

  Întotdeauna l-am udat cu apă de la robinet,apă stătută o zi sau două.I-am pus apă la bază,în farfurie.Vara l-am udat zilnic,acum o dată la 4 – 5 zile.La începutul lui noiembrie l-am băgat în casă,dar frunzele se îngălbeneau şi cădeau de când se afla afară,pe balcon.Nu i-am administrat îngrăşământ.

 • #15980 Răspuns
  Tom Botanistul

  Pe substrat se observa anumite depuneri, care apar de obicei datorita apei de la reteaua comuna, ori datorita adminsitrarii ingrasamintelor.
  Acum sunt mai multi factori care ar fi putut determina ingalbenirea frunzelor:
  – temperaturile pe timp de noapte (pana a fost mutat la interior);
  – schimbarea locului.
  Nu este necesar sa se mentina apa in farfuria ghiveciului. Pur si simplu se va uda la interval de 4-5 zile, ca pana acum, apoi apa ramasa in farfurie, dupa 15 minute se elimina.

 • #15981 Răspuns
  Gaman Cornelia

  Mulțumesc mult ptr.sfaturi! Sper să-şi revină.
  Vă doresc numai bine!

 • #19333 Răspuns
  Georgiana

  Bună ziua, avem și noi niște rhododendroni mari și au început sa se îngălbenească frunzele. Ce problema ar putea avea? Noi ii ținem în curte de doi ani. Au inflorit, au fost perfecți pana acum.. De fiecare data au rezistat iernii, I am udat vara. Acum care e problema cu ei? Va pot trimite și niște fotografii. Va rog sa ma ajutați! Multumesc!

 • #19341 Răspuns
  Tom Botanistul

  Buna ziua, spuneti-ne cand le-ati schimbat ultima data ghivecele, substratul? Incercati sa scoateti o planta din ghiveci (cu totul, desprindeti usor substratul de marginile ghiveciului, inainte sa udati plantele) si sa vedeti cum sunt radacinile la exteriorul balotului de pamant (daca sunt foarte mult crescute, incurcate). Ar putea avea nevoie de un ghiveci mai mare, de un substrat nou (daca nu fertilizati, cu timpul rezerva de elemente nutritive se epuizeaza). Si, daca se poate, taiati una din ramurile care a pierdut frunze si spuneti-ne daca in centru, este alba-verde sau inchisa la culoare, spre negru. Asteptam raspunsurile dvs.

 • #20397 Răspuns
  Savulescu Georgiana

  Îmi cer scuze, acum am văzut răspunsul dvs. Revin cu informații. Mulțumesc!

 • #33855 Răspuns
  Năstase Georgeta

  Bună ziua! Am aceasta azalee de pe la mijlocul lunii martie. I-au apărut pe spatele frunzelor niște pete maronii. Nu am schimbat-o din ghiveci, de când am primit-o, par să fie mai multe plante înghesuite. Are spre vârfuri frunzulite noi, care nu sunt pătate. Nu îmi dau seama de ce suferă.

 • #33952 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, plantele de azalee prezinta cerinte speciale de ingrijire – https://www.botanistii.ro/blog/sfaturi-ingrijire-cultivare-azalee/. Este indicat sa eliminati ce este puternic afectat si sa aplicati un fungicid cu spectru larg de actiune, precum Amistar (https://www.botanistii.ro/syngenta-fungicid-amistar-10-ml.html), aplicat prin pulverizare in doza 10 ml/ 10 l apa. Se recomanda aplicarea a unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele.
  La 7-10 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate aplica un ingrasamant foliar cu efect de regenerare si intarire a plantelor, precum Biplantol Vital (https://www.botanistii.ro/bioplant-naturverfahren-ingrasamant-biplantol-vital-nt-250-ml.html), aplicat prin pulverizare pe frunze in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile se pot repeta la aproximativ doua-trei saptamani.
  De asemenea, se poate avea in vedere si schimbarea ghiveciului si substratului, precum si mentinerea acestuia intr-un pH potrivit, azaleea fiind o planta acidofila.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">