Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Iacob Diana
      6 aprilie 2017
      0 urează frunze verzi

      Rhodondendron ofilit si cu frunzele rasucite

      Buna ziua! Cu o intrebare va deranjez, poate ma puteti ajuta dvs. Sunt din Brasov si anul trecut in primavara am achizitionat un Rhodondendron pe care l-am tinut pe balcon (mentionez ca balconul este pe partea e Nord-Vest si este predominant umbra). Am urmat toate instructiunile despre care stiam, i-am pus pamant acid, ingrasamant de doua ori pe luna (special pt Rhododendron), l-am udat constant. Acesta a inflorit anul trecut foarte frumos, dupa inflorire i-au dat si bobocii anul trecut spre Octombrie. Toate bune si frumoase. In Noiembrie l-am acoperit cu prelata speciala pt pomi/plante si citisem ca se poate tine pe timpul ierii pe balcon, daca este protejat. I-am invelit si ghiveciul care este destul de mare si l-am pus pe un bustean ca sa nu stea direct pe jos, pe gresie. L-am udat cam de 3-4 ori pe timpul ierii, dar foarte putin. L-am dezvelit acum aproape 2 saptamani, bobocii inca ii are, dar este foarte pleostit, frunzele sunt rasucite, de un verde inchis si nu mai este deloc vioi. Culoarea tulpinii parca nu s-a modificat. Imi puteti da niste sfaturi, mai am vreo sansa sa-l „resuscitez”?

      # 60699

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul
      7 aprilie 2017

      Din cate descrieti, l-ati ingrijit corespunzator pe timpul iernii. Este posibil ca planta sa fi suferit totusi de o usoara deshidratare. Rhododendronul isi mai rasuceste frunzele in conditii de temperaturi scazute pentru a se proteja de deshidratare. Intretinerea in balcon este mai dificila din cauza volumului mic de aer ce se raceste si se incalzeste repede. Administrati apa in cantitati moderate. Se poate incepe fertilizarea cu un ingrasamant pentru rhododendroni (Ingrasamant Rhododendron Hauert, 1 kg).

      # 60700
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

rhododendron-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Rhododendron

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi