Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Daniela Garvey
   28 iunie 2021

   rhododendroni cu frunze ce se rasucesc si cad

   Am 2 rododendroni cumparati in luna martie a acestui an, i-am transplantat imediat i vase de 50 kg, in pamant special, am introdus si pamant special pt orhidee, sa pot mentine ph ul, au inflorit, am curatat florile,i-am udat cu apa de ploaie(pt ca am avut din belsug), dar probabil ca am exagerat cu udarile pentru ca la un moment dat, chiar daca dezvoltarea ramurilor tinere pare ok, frunzele mature,vechi, s-au intors spre exterior si acum, chiar daca am incetat udarea cad continuu..atasez poze…acum, nu stiu cand sa reiau udarea, avand in vedere ca este foarte cald afara..nu i-am mai udat de i saptamana, iar cand incerc cu degetul, pamantul pare inca ud…va multumesc anticipat pentru sfaturi..atasez poze..
   A, mentionez ca le-am aplicat de o saptamana “zeama de bordeleaza”.

   #94480

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   28 iunie 2021

   Buna ziua, daca au fost udati excesiv, atunci ar fi indicat ca pe viitor sa reduceti udarea. Mai exact, este important sa asigurati, mai degraba, o cantitate suficienta de apa (substratul sa fie complet saturat), la intervale mai lungi de timp (decat volume mai mici, administrate des) si sa nu lasati apa sa stagneze in tavita de scurgere.
   Momentan, ar fi indicat sa eliminati toate frunzele afectate, iar pentru a sprijini regenerarea plantelor si rezistenta la afectiuni, este indicata pulverizarea acestora cu un produs precum Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml . Totodata, pentru o crestere sanatoasa, este ideal sa le asigurati cantitatile optime de nutrienti, de aceea, se recomanda administrarea unui ingrasamant granular, precum Ingrasamant Rhododendron Hauert, 1 kg .
   Ma multe informatii despre ingrijirea acestor plante sunt prezentate in articolul nostru: Sfaturi, ingrijire, cultivare, Rhododendron.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

rhododendroni cu frunze ce se rasucesc si cad Comunitatea Botanistii
Decorative de exterior
Rhododendron

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec