Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Daniela Garvey
      28 iunie 2021
      3 urează frunze verzi

      rhododendroni cu frunze ce se rasucesc si cad

      Am 2 rododendroni cumparati in luna martie a acestui an, i-am transplantat imediat i vase de 50 kg, in pamant special, am introdus si pamant special pt orhidee, sa pot mentine ph ul, au inflorit, am curatat florile,i-am udat cu apa de ploaie(pt ca am avut din belsug), dar probabil ca am exagerat cu udarile pentru ca la un moment dat, chiar daca dezvoltarea ramurilor tinere pare ok, frunzele mature,vechi, s-au intors spre exterior si acum, chiar daca am incetat udarea cad continuu..atasez poze…acum, nu stiu cand sa reiau udarea, avand in vedere ca este foarte cald afara..nu i-am mai udat de i saptamana, iar cand incerc cu degetul, pamantul pare inca ud…va multumesc anticipat pentru sfaturi..atasez poze..
      A, mentionez ca le-am aplicat de o saptamana „zeama de bordeleaza”.

      # 94480

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 iunie 2021

      Buna ziua, daca au fost udati excesiv, atunci ar fi indicat ca pe viitor sa reduceti udarea. Mai exact, este important sa asigurati, mai degraba, o cantitate suficienta de apa (substratul sa fie complet saturat), la intervale mai lungi de timp (decat volume mai mici, administrate des) si sa nu lasati apa sa stagneze in tavita de scurgere.
      Momentan, ar fi indicat sa eliminati toate frunzele afectate, iar pentru a sprijini regenerarea plantelor si rezistenta la afectiuni, este indicata pulverizarea acestora cu un produs precum Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml . Totodata, pentru o crestere sanatoasa, este ideal sa le asigurati cantitatile optime de nutrienti, de aceea, se recomanda administrarea unui ingrasamant granular, precum Ingrasamant Rhododendron Hauert, 1 kg .
      Ma multe informatii despre ingrijirea acestor plante sunt prezentate in articolul nostru: Rhododendron, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 94678
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

rhododendron-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Rhododendron

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi