Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mikhulesku Simona
      19 mai 2023
      5 urează frunze verzi

      Rhododendron, lamai si salvie – atac de daunatori

      Buna ziua,
      Atat lamaiul cât si rhododendronul au niște mici insecte lipicioase pe frunze și pe crengi (precum se vede in pozele atasate), iar salvia are pete albe pe frunze. Totodata pt lamai am remarcat ca nu-i mai cresc in volum fructele, ci rămân foarte mici. Nu am aplicat nici un tratament pana acum la nici una dintre plante. Aștept recomandarea Dvs. Mulțumesc!

      # 167021

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 mai 2023

      Buna ziua. Rhododendronul este atacat, cel mai probabil, de afide (in fotografie se observa exuviile acestora). Impotriva lor se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7 zile intre ele, cu un insecticid precum: Deltasap 2.5 EC, 5 ml, in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare uniforma pe planta (partea superioara si inferioara a frunzelor, pe tulpini). Pentru a spori eficacitatea insecticidului, in solutia de stropit se poate adauga un adjuvant precum: Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      In plus, pentru ajuta la cresterea sanatoasa a rhododendronului si pentru a-i reda coloritul caracteristic, se recomanda si administrarea unui ingrasamant precum: Ingrasamant Hortensia Blue Wuxal Hortensiendünger, 1 litru, prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.
      Salvia prezinta simptome specifice fainarii. Avand in vedere starea plantei, ar fi mai indicat sa o inlocuiti.
      Referitor la lamai, din pacate, fotografiile nu sunt suficient de clare pentru a identifica daunatorii, de aceea, va rugam sa atasati mai multe fotografii focalizate, facute de aproape, cu daunatorii respectivi si sa ne mentionati daca acestia se pot desprinde usor de pe tulpina ori daca prin strivire elibereaza o substanta rosiatica.

      # 167373
      0 urează frunze verzi
      • Simona
        30 mai 2023

        Buna ziua!
        Va mulțumesc foarte mult pt răspunsul detaliat. Va atașez poze mai detaliate de la lămâi. INTR-adevăr dacă strivesc acele mici capsule albe iese o substanța rosiatica. Aștept recomandările de tratament și pt aceștia și voi comanda împreuna toate substanțele recomandate.
        Mulțumesc anticipat!

        # 168948
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          31 mai 2023

          Lamaiul pare sa prezinte un atac de paduchi testosi. Impotriva acestor daunatori se recomanda efectuarea a 2 tratamente, la interval de 7 zile intre ele, alternand insecticide precum: Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa si Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa. In solutia de stropit, este important sa adaugati si adjuvantul Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L.
          Pulverizati solutia cat mai fin si uniform pe planta, pe partea superioara si inferioara a frunzelor, precum si pe ramuri, insistand in zonele in care sunt prezenti daunatorii. Dupa ce mor, daunatorii raman atasati pe ramuri si pe frunze, de aceea, este important sa ii indepartati cu un burete umed.
          Concomitent cu tratamentele, se recomanda si administrarea unui ingrasamant bogat in microorganisme benefice, care are rolul de a stimula rezistenta plantei la diversi factori de stres: Yokosan, 100 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.

          # 169065
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

plante-ornamentale-interior-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de interior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi