rhododendron – frunze maronii pe margine

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina 14 mai 2020 la 10:22 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #30564 Răspuns
  Poka Monica

  Am cumpărat acest rhododendron roseum elegans în toamnă și l-am plantat în grădină. I-am pus pământ special pentru rhododendroni, îngrășăminte Floria organice în dozajul prescris și nu a avut probleme peste iarnă. Acum o săptămână când l-am vizitat a început să sufere, iar acum arată așa cum apare în poze. Nu am văzut pânze de acarieni. Cu ce aș putea să-l tratez ca să-l salvez? De ce a ajuns în starea asta? L-am udat doar când pământul era uscat, iar drenajul la teren este bun, solul fiind destul de nisipos.Mulțumesc mult pentru răspuns.

 • #30715 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, simptomele prezente sunt similare cu cele ale unui exces de saruri in sol, mai ales ca rhododendronul este si mai sensibil la calitatea solului. Ceea ce puteti incerca pentru a-l ajuta, este aplicarea prin udare, a unui ingrasamant precum Blackjak (https://www.botanistii.ro/blackjak-100-ml.html). In vegetatie, doza recomandata este de 10-20 ml/10 l apa, 1-3 aplicari la interval de aproximativ 3 saptamani. Este un fertilizant pe baza de Acizi Humici, destinat refacerii structurii solului, cresterii continutului in materie organica si stimularii dezvoltarii radacinilor si a capacitatii de extractie a elementelor nutritive din sol. Aplicat la sol, contribuie la imbunatatirea structurii solului, reducand salinitatea, deblocand absorbtia nutrientilor, favorizand activitatea microbiana si marind capacitatea de interschimb cationic a macro- si micronutrientilor. Apoi, urmariti-i evolutia pe parcursul acestei perioade de vegetatie.

 • #30884 Răspuns
  Chitic Irina

  Buna ziua .Va rog frumos imi puteți spune de ce se maronesc frunzele?O tin pe balcon e ferita de mult soare si o ud mereu.O am de o luna ,a înflorit si dupa ce au căzut florile au inceput sa se păteze si frunzele.Va Multumesc frumos.

  Attachments:
 • #31143 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, va rugam sa ne precizati, in balconul respectiv au fost oscilatii de temperatura? Ce temperaturi sunt? La ce interval se realizeaza udarea?


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">