Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Vio
      30 aprilie 2023
      4 urează frunze verzi

      Rhododendron – frunze depreciate

      Am plantat in luna martie acest Rhododendorn. Am cumparat pamant special pt Rhododendorn iat la baza ghiveciului din ceramica am asezat un pat de pietricele. L-am fertilizat de 3 ori pana acum, cam la 2-3 saptamani: ferilizare 1 cu ingrasamant special pt Rhododendorn achizitionat din Dedeman, fertilizare 2 cu ANM Bona Vita si fertilizare 3 cu Biplantol Vital NT. Unde oare am gresit? Udatt in exces nu este… zic eu..

      # 162299

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 mai 2023

      Buna ziua. Usoarele simptome de depreciere a frunzelor (frunze decupate) pot fi provocate de un daunator (posibil o gargarita), dar in lipsa unor fotografii cu acesta, nu se poate identifica cu exactitate.
      In acest caz, dupa indepartarea tuturor frunzelor afectate, se poate efectua un tratament cu un insecticid care are in spectrul sau de combatere si gargaritele: Karate Zeon 50 CS, 2 ml, in doza de 1.5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare uniforma pe planta.
      La 10-12 zile de la efectuarea tratamentului cu insecticid, puteti administra foliar ingrasamantul Vital NT, 250 ml, conform recomandarilor de pe eticheta.
      Prin udare la radacina, puteti continua administrarea ingrasamantului natural AMN BonaVita, 500 ml. Se pot efectua 3-4 tratamente, la interval de 2 saptamani. Dupa incheierea administrarii acestui ingrasamant, puteti incepe administrarea regulata a ingrasamantului special pentru Rhododendron.
      Ca nota informativa, nu se recomanda administrarea de ingrasaminte obisnuite imediat dupa plantare/transplantare, ci numai dupa un interval de 10-15 zile de la efectuarea acestei operatiuni, in schimb, se poate administra imediat un stimulator ce ajuta la inradacinare, cum este AMN BonaVita, 500 ml.
      In continuare, este important sa monitorizati evolutia plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele prezente se accentueaza, va asteptam mesajul impreuna cu fotografiile.

      # 162644
      1 urează frunze verzi
      • Violeta
        3 mai 2023

        Multumesc mult pentru sfaturi. Am in casa, cumparte de pe acet site, Terra Sorb Foliar si Contra X de la Biplantol. Terra Sorb Foliar il poate inlocui pe Biplantol Vital NT? Contra x cum il pot folosi? Banuiesc ca dupa aplicarea insecticidului, dar la cat timp.
        Si inca o intrebare… AMN Bona Vita poate fi inlocuit cu un produs care sa aiba aceleasi calitati dar sa fie in cantitate mai mare? Am terminat deja sticla nr.2 ….Am facut deja doua fertilizari la toate plantele din gradina cu el, de doua ori, la o distanta de 3 saptamani una de alta.. Practic la o serie de fertilizare termin o sticla, aproape…Sunt convinsa ca le merge f bine, toate plantele din gardina par sa fi fericite de tratamentul primit, insa simt nevoie de un ingrasamant care sa nu se termien asa de repede.

        # 162873
        0 urează frunze verzi
        • Violeta
          3 mai 2023

          Ref la Karate zeon 2 ml, cum sa dozez cantitatea pentru acest Rhododendron? Tinand cont de faptul ca nu am nevoie de 10 l de apa pentru tratamentul acestuia? Daca intrebarea este puerila… sa imi fie cu iertare..

          # 162874
          0 urează frunze verzi
          • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
            4 mai 2023

            Buna ziua. Puteti inlocui Vital NT, 250 ml cu Terra-Sorb Foliar, 100 ml. Acesta se administreaza foliar, conform recomandarilor de pe eticheta. Se poate aplica la 10-12 zile dupa efectuarea tratamentului cu insecticid.
            Referitor la AMN BonaVita, 500 ml, din pacate, nu avem un produs similar cu acesta din care sa preparati o cantitate mai mare de solutie. In catalogul nostru, cu actiune similara se regasesc urmatoarele ingrasaminte: Recharge, 250 g, AMN Verde, 500 ml, AMN Nordalge, 500 ml.
            In cazul insecticidului Karate Zeon 50 CS, 2 ml, daca 10 litri de solutie este un volum mare pentru tratament, puteti prepara un volum mai mic, respectand dilutia mentionata, (de exemplu: 0,75-1 ml Karate Zeon in 5 L apa). Insecticidul nedizolvat se poate pastra inchis ermetic, intr-un loc racoros, ferit de lumina, insa solutia preparata nu se pastreaza mai mult de o zi.

            # 162915
            0 urează frunze verzi
            • Vio
              4 mai 2023

              Mulțumesc pentru răspuns. Am înțeles. Am in casa, am și folosit, AMN Arbori. Îl pot folosi pe acesta în locul AMN Bona Vita?

              # 162927
              1 urează frunze verzi
              • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
                4 mai 2023

                Ingrasamantul AMN Arbori, 500 ml se utilizeaza preponderent pentru arbori, arbusti si garduri vii. Daca este potrivit pentru sortimentul dumneavoastra de plante, il puteti folosi, conform recomandarilor de pe eticheta.

                # 162979
                0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

rhododendron-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Rhododendron

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi