rhododendron cu frunze ce se usuca si cad

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina 5 iunie 2019 la 12:04 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #22445 Răspuns
  dumitrache Angi

  Buna ziua,
  Am rugamintea sa imi spuneti cu ce pot trata rododendronul din gradina care prezinta in anumite zone ,frunze maronii,incovoiate care apoi se usuca si cad.Il am de cca 13 ani,nu i-am schimbat locul.Aceste simptome le prezinta cam de acum 2 ani cand ,banuiesc ca a suferit pe timpul iernii.(probabil nu l-am invelit destul de bine)In primavara i s-au uscat cateva ramuri le-am taiat si am aplicat cateva stropiri cu Amalgerol.Imi este teama insa sa nu cumva sa fie vorba de o boala.

 • #22648 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, aceste simptome se datoreaza unui stres suferit, mai ales ca ati precizat ca le-ati observat de doi ani si ca nu i-ati schimbat locul de 13 ani. Factorii de stres sunt diversi, dumneavoastra stiti cel mai bine de ce conditii a avut parte: un drenaj necorespunzator al solului (mai ales ca a fost o perioada mai bogata in precipitatii) un ph necorespunzator, temperaturile din zona etc.
  Daca nu ati aplicat vreun ingrasamant cu exceptia Amalgerolului, puteti opta pentru unul special precum cel de la Hauert (https://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-rhododendron-1-kg.html).
  De asemenea, este indicat si sa afanati solul in jurul acestuia.
  Trebuie sa aveti in vedere ca, aplicarea unui ingrasamant nu va rezolva imediat problema, mai ales, daca de vina sunt conditiile mentionate mai sus, insa ii va asigura necesarul de elemente nutritive si va imbunatati calitatea solului.

 • #26285 Răspuns
  Alina

  Buna ziua,
  am comandat de la Dvs îngrășământul Hauert pentru rhododendron si Topsin 70. Este Ok sa le folosesc pe amândouă odată sau trebuie folosite cu pauza între ele. Planta deja suferă, nu vreau sa-i fac si mai mult rău. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

 • #26304 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, daca Topsin se aplica prin pulverizare, se poate aplica si ingrasamantul (https://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-rhododendron-1-kg.html) prin incorporare.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">