Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Fuleki Botond
   18 august 2018
   7 urează frunze verzi

   Recomandare soi alun

   Buna ziua as vrea sa pun o mica plantatie de 100 puieti pentru proba fiindca m-am gandit ca o plantatie de aluni ar putea fi in timp o sursa buna de bani in plus si in zona judetului Cluj as vrea sa le pun pentru moment in spatele casei bunicilor unde am vb cu alti prieteni de la horticultura si au zis ca 100 de puieti ar intra Vreau sa intreb ce soi este cel mai recomandat si as prefera sa fe aluni de 2 ani fiindca din cate stiu dupa inca 2 ani incep sa aiba productie si mai ales vrea fiindca mam gandit daca in zona respectiva se prind anul urmator as vrea sa merg pe scara mai larga 2-3 hectare ! Pareri ce soi sa pun ce probleme pot avea la plantatie ? La crearea gaurilor pentru puieti ce metoda recomandati?

   #79279

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   20 august 2018

   La alegerea soiurilor trebuie sa tineti cont de cerintele alunului fata de toti factorii de mediu: relief, sol, temperatura, lumina, umiditate si miscarile aerului. Factor limitativ este temperatura, nu atat temperatura din timpul perioadei de repaus, cat temperatura din perioada umflarii mugurilor si din timpul infloritului, dar la fel de importanti sunt si ceilalti factori. De exemplu, suprafata pe care doriti sa plantati cei 100 de aluni. O densitate prea mare a plantelor, expozitia, modul de dirijare a coroanelor pot cauza efecte negative. Cel mai bine ar fi sa cautati o pepiniera in zona dumneavoastra, care sa va ajute cu o recomandare potrivita pentru soiurile adaptate climei locale, solului etc si cateva sfaturi privind pregatirea terenului pentru plantare, ingrijirile din primii ani, taieri, tratamente etc. In ceea ce priveste gropile de plantare, acestea se pot realiza manual, cu o cazma sau cu un burghiu, sau mecanizat, cu ajutorul unui motoburghiu sau unui burghiu montat pe un utilaj.

   #79280
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

alun-cultivare-ingrijire
Arbusti
Alun

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi