Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Andrei Caprini
      24 septembrie 2018
      0 urează frunze verzi

      ramuri uscate la tuia

      Buna seara,
      Am aprox 20 de tuia plantati in urma cu aproximativ 4 ani. Pentru prima oara anul acesta au inceput sa se usuce in mod accelerat. La prima vedere se usuca dinspre exterior spre interior. Am incercat sa i curat si sa elimin toate frunzele uscate, dar la interval de 1 saptamana , deja apar alte uscaturi.
      Va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru tratarea lor. (material + mod aplicare). Am atasat cateva poze.

      Multumesc,
      Andrei

      # 59650

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 septembrie 2018

      Ca si pana acum, mai intai curatati bine plantele de uscaturi si aplicati la interval de 7 – 10 zile, 2-3 tratamente alternative cu Funguran OH 50 WP, 30 g/ 10 l apa (Funguran OH 50 WP, 30 g) si Dithane M 45, 20 g / 10 l apa (Dithane M 45, 20 g ). Pulverizati cat mai fin, insistand si in interiorul plantelor. In plus, par sa mai aiba nevoie si de magneziu (varfurile uscate ale crengutelor ne indica o carenta a acestui element), recomandat este sa administrati foliar (intre tratamente, nu amestecati substantele) prin pulverizare o solutie de Microcat Mg 25-30 ml/10 l apa (https://www.botanistii.ro/ingrasaminte/atlantica-microcat-mg-1-litru.html). Repetati de 2-3 ori administrarea ingrasamantului cu magneziu, la interval de 7 zile. Nu stropiti plantele la mijlocul zilei, picaturile de apa de pe frunze actioneaza ca o lupa si vor arde frunzele, folositi doar solutie proaspat pregatita.

      # 59655
      0 urează frunze verzi
    • Grigore Stefan
      2 octombrie 2018

      Buna seara, acum aproximativ 1 luna am venit la dumneavoastra pe a-mi recomanda o solutie de protejarea pentru tuia deoarece am observat la un tuia ca avea cateva ramurele uscate. Mi-ati recomandat champ si l-am preparat precum mi-ati spus. 1 plic la 10 l de apa. Am stropit cu aproximativ jumatate din solutie cei 20 de tuia pe care ii am, dar spre uimirea mea la 3 saptamani dupa toti tuia ( sper ca acesta este pluralu) erau uscati in interior foarte tare..pur si simplu cand ii ating cad ramuri uscate si vestejite.
      Din ce cauza. Oare din cauza champului..tind sa cred ca din aceasta cauza in conditiile in care anterior aratau foarte bine.

      Astept un raspuns urgent deoarece tind sa cred ca sfatul pe care l-am primit a fost in defavoarea mea.
      Nu vreau sa fiu pesimist si sa cred ca sfatul a fost unul nepotrivit dar va rog sa imi dati o solutie.

      Multumesc

      # 59656
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 octombrie 2018

      Ingalbenirea ramurilor la interior este un fenomen des intalnit la tuia. Acestea pot fi semnele unei boli sau in cele mai multe cazuri apar din cauza faptului ca lumina nu patrunde acolo. Ati specificat ca ati aplicat preventiv Champ inainte de aparitia simptomelor. In cazul coniferelor pentru prevenirea diverselor boli se recomanda alternarea tratamentelor si cu produse pe baza de cupru. Daca l-ati aplicat conform instructiunilor, acesta nu este raspunzator pentru simptomele prezente. De asemenea, in unele poze se observa o usoar ingalbenire a varfurilor unor ramuri, la exterior, ce poate reprezenta inceputul unei carente de magneziu.
      Este indicat sa eliminati partile uscate si incepand din primavara (dupa 15 aprilie) sa aplicati un ingrasamant special pentru conifere care contine si magneziu, precum cel de la Hauert (Ingrasamant conifere si arbusti decorativi Hauert, 1 kg).
      Coniferele au nevoie de terenuri fertile, reavene, bine drenate. Este recomandat sa asigurati o umiditate corespunzatoare, sa folositi un volum adecvat de apa (aceasta sa nu balteasca), iar radacinile sa aiba timp sa respire intre doua udari. De asemenea, pastrati o portiune fara iarba/gazon in jurul acestora pentru o mai buna circulatie a aerului.

      # 59660
      0 urează frunze verzi
    • valentina
      3 octombrie 2018

      buna ziua ,tin sa va contrazic referitor la acuzele aduse celor de la Botanistii,sunt abonata de mai bine de 2 doi si tot ce am fost sfatuita pana acum a fost mai mult decat perfect ,am salvat multe plante datorita acestor minunati oameni si credeti ma ca si eu am stropit cu champ cei 20 de tuia pe care i am, se ingalbenesc de la interior spre exterio,r dar precum va explica si dumnealor este posibil ca si lumina care nu patrunde sa fie un factor ,am mai intampinat si anul trecut aceiasi problema si si au revenit!se pare ca asta este perioada cand ei se ingalbenesc in acest fel ,din interior !va asigur ca nu au nimic isi vor reveni

      # 59661
      0 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi