Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andra
      21 iulie 2017
      1 urează frunze verzi

      Puncte albe pe frunze

      Buna ziua, am un chrysalidocarpus lutescens cumparat de la Ikea iarna trecuta si am foarte mare grija de el. Insa de doua, trei zile am observat niste puncte albe foarte mici pe cateva frunze, le-am indepartat fizic cu putin ulei de floarea soarelui si otet, asa ca degeaba va trimit poze pentru ca ele nu se mai vad. Punctele plecau de pe tulpina pana pe baza frunzei. Am inspectat toata planta si nu am mai vazut altele, insa presupun ca vor aparea din nou. Il ud atunci cand observ sa i s-a uscat pamantul, uneori o data pe saptamana, alteori trece si mai mult sau cateodata si de cateva ori pe saptamana. Acesta este pozitionat la fereastra, razele nu bat direct.
      Mentionez ca se observa si in pamant niste puncte albe, insa nu imi dau seama daca este vorba de daunatorul mentionat sau altceva. In cazut necesitatii unui tratament, daca puteti sa mentionati si de unde il pot procura sau daca este nevoie sa ii schimb pamantul, ce fel de pamant am nevoie?

      # 63162

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 iulie 2017

      Aceasta specie este predispusa atacului paduchelui lanos. Daca mai observati prezenta acestuia si doriti sa ii indepartati manual, utilizati o laveta umezita doar cu apa. Plantele nu prefera uleiul, otetul sau alte substante pe suprafata frunzelor deoarece le inhiba procesul de respiratie iar aplicarea poate duce chiar la distrugerea celulelor in zona respectiva. In cazul aparitiei daunatorului, se poate aplica un tratament cu Actara (Actara 25 WG, 1.5 g) daca stadiul infectiei este incipient. Pe substrat se pot acumula depozite de saruri de la apa de udare, ce se prezinta ca un praf alb. Daca observati particule mai mari, acestea pot fi portiuni de perlit, un tip de substrat inert ce se adauga cu turba pentru obtinerea substratului pentru plante de interior. Paduchii lanosi nu stau de regula pe substrat.
      Schimbarea substratului se face atunci cand vasul devine neincapator sau au trecut aproximativ 2 ani de la ultima schimbare a substratului.

      # 63165
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi